Tilde de Paulas besked om sin hälsa – ber om ursäkt till tittarna

Efter sommarledigheten är nu Tilde de Paula Eby sedan en tid tillbaka i Nyhetsmorgon. TV4:s programledaress var på fredagen nominerad till priset Årets kvinnliga programledare på Kristallen-galan, som dock gick till SVT:s Sanna Nielsen för Allsång på Skansen.

Tilde var då inte sen med att gratulera sin konkurrent/kollega.

– Men jag vill verkligen gratulera Sanna Nielsen tusenfalt! skrev hon på Instagram efter galan.

Samtidigt har Tilde gått ut och bett om ursäkt till sina tittare i Nyhetsmorgon.

Tilde fick toppbetyg efter Kristallen

Tilde de Paula verkade ändå nöjd med galan, trots att hon alltså snuvades på priset årets kvinnliga programledare som hon ju vunnit flera gånger tidigare.

– Jag vill tacka alla som röstade och som skickat meddelanden och kärlek! Ni gör mig lycklig! skrev Tilde efteråt och passade också på att tacka sina stylister i samband med galan, där Tilde fick toppbetyg för sin utstyrsel!

Tilde ber om ursäkt till tittarna – och får husmorstips

Men nu är galasäsongen över för den här gången och det är dags för vardag igen i Nyhetsmorgon. Då passade Tilde på att be om ursäkt på förhand till tittarna. Anledningen är att hon är ”dunderförkyld”.

– Jag ber i förväg om ursäkt för min rossliga hals – dunderförkylningen vill inte riktigt släppa taget! skrev Tilde på Instagram inför söndagens sändning av Nyhetsmorgon.

Samtidigt passar flera tittare på att skicka krya-på-dig-hälsningar till programledaren. Många skriver också ut sina egna husmorstips för att klara en förkylning.

– Den bästa kuren för det är: Koka upp vatten & häll vattnet i en mugg. Pressa i 1st Citron, 3st vitlöksklyftor, riv i en liten bit ingefära & honung efter smak. Drick det så varmt du kan innan sängdax så ska du se att du mår bättre dagen efter. Krya på dig, skriver exempelvis en tittare i kommentarerna.

Har du några egna husmorstips mot förkylning? Dela i så fall gärna med dig av dem i kommentarerna!