Tilde de Paulas krav på TV4 efter Peter Jihdes avhopp – så ska ersättaren vara

Peter Jihde slutar på TV4 och Nyhetsmorgon.

Nu går den rutinerade programledaren vidare, och ska i framtiden arbeta på MTG och TV3.

På onsdagen nåddes tittarna av chockbeskedet – och nu inleder TV4 sin jakt på Jihdes ersättare. Vem ska ta över sin Tilde de Paula Ebys parhäst i Nyhetsmorgon? Här är hennes egna ord om saken.

Tänk vad mycket de varit med om genom åren, programledarvännerna Peter Jihde och Tilde de Paula Eby! Men på onsdagen kom det tråkiga beskedet för Tilde: Peter lämnar tv-kanalen för konkurrenten på TV3.

Youtube

Att Jihde lämnar väcker så klart känslor hos kollegan. De har jobbat tillsammans i Nyhetsmorgon i flera år. Det är i dagsläget inte klart när Jihde ska lämna tv-kanalen för sitt nya uppdrag. Men klart är i alla fall att TV4 nu måste leta efter en ersättare till Jihde. Vem det blir är just nu också oklart.

Youtube

– Jag började gråta om jag ska vara ärlig. Det förvånar mig inte att han väljer att sluta på topp. Han är i ständig rörelse, säger Tilde till TV4 Nyheterna.

Hon har flera önskemål om hur Jihdes ersättare ska vara.

Youtube

– Man måste vara snäll och man måste vara vaken, säger hon till TV4.

Hon vill också passa på att hylla sin kollega.

– Peter Jihde drivs inte av pengar. Han drivs av arbetsglädje och förändringsbenägenhet. Han drivs av helt andra saker som är mycket viktigare, säger Tilde.

– Vi får hedra honom genom att fortsätta arbeta stenhårt för att utveckla ”Nyhetsmorgon” för det är det han har gjort. Han har varit en enorm kraft i det förändringsarbete som vi nu ser resultatet av, säger hon.

På onsdagen hyllades också Jihde av Nyhetsmorgon-gänget på TV4:s Facebook-sida.

Vi kommer sakna dig!! ❤️ I dag berättade Peter att han kommer sluta hos oss på TV4. 💔 Vi önskar dig stort lycka till…

Posted by Nyhetsmorgon on Wednesday, 31 January 2018

Dela gärna vidare och önska Peter stort lycka till! Jag tyckte de var så bra ihop, hoppas att de kan hitta en bra ersättare till dig, Peter.