Tilde de Paulas saknad efter Johannes Brost – starka hyllningen på cancergalan i TV4

Det blev en känslostark gala i TV4 på måndagen. Folkkäre skådespelaren Johannes Brost, som i torsdags gick bort i sviterna av cancer, 71 år gammal, hedrades av programledarna Bengt Magnusson och Tilde de Paula Eby.

Johannes Brost skulle egentligen ha varit med på scenen – och talat om sin cancer.
Men den folkkäre skådespelaren gick bort på torsdagen förra veckan, och i stället valde TV4 att hedra hans minne. Programledarna Bengt Magnusson och Tilde de Paula Eby talade om Brosts kamp, och om hans starka sidor.

– Tanken var att han skulle vara med. Han ville vara med och stödja forskningen. Men de komplikationer som uppstod blev för svåra. Han somnade in med sin familj hos sig torsdag kväll, sa Magnusson från scenen.

Tilde de Paula Eby berättade om hur hon lärt känna den älskade skådespelaren.

– Man brukar säga att han alltid hade ett leende på läpparna och det hade han faktiskt. Det gick inte en vecka utan att han skojade, berömde och peppade. Han hade alltid en räv bakom örat och en komplimang att dela med sig av, sa Tilde.

Hon fortsätter:

– Jag tror att Johannes hade kommit på vad livet går ut på. Han levde lite som vi alla borde göra. Med glädje och kärlek efter bästa förmåga. Vi var många som verkligen sett fram emot att träffa honom ikväll. Vila i frid Johannes, även om jag är säker på att du inte kommer vila utan fortsätta dansa.

Här kan man se klippet från TV4:s gala ”Tillsammans mot cancer”:

[arve url=”https://www.tv4play.se/program/nyheterna/3951170?utm_medium=social&utm_source=tv4nyheterna_fb&utm_campaign=nyheterna&linkId=46724776″ aspect_ratio=”16:9″ /]

Tänk gärna på Cancerfonden.

Vila i frid, Johannes.