Foto: TV4

Tilde de Paulas stora oro – berättar nu: ”Jag skulle aldrig våga…”

Tilde de Paula Eby, 47, är en av TV4:s klarast lysande stjärnor.

I en stor intervju med magasinet Topphälsa berättar programledaren nu om den inneboende oron hon haft sen uppväxten.

– När jag växte upp hade vi inte direkt något ekonomiskt överflöd och det har präglat mig. Den oron kommer alltid att finnas kvar, säger Tilde till magasinet Topphälsa, enligt Expressen.

Tilde de Paula Eby, 47, är en av TV4:s klarast lysande stjärnor. I en stor intervju i nya numret av magasinet Topphälsa berättar tv-profilen och journalisten bland annat om ekonomi och hälsa.

I helgen drogs blickarna mot Tilde på den stora Ellegalan dit hon dök upp på röda mattan i en underbar klänning.

”Prinsessa för en kväll – tack vare drömteamet!”, skrev Tilde på Instagram och hyllade sina stylister.

Annars är det förstås tv-studion som vi får se Tilde i mest – och i förra veckan stod det klart att hon i vår kommer få avlastning som programledare för TV4:s ”Efter fem”. Kollegan Anna Brolin kliver in som programledare två dagar i veckan, meddelade TV4 förra veckan.

Nu är Tilde de Paula åter aktuell – då hon är med på omslaget till magasinet Topphälsas nya nummer.

I intervjun med magasinet berättar Tilde de Paula bland annat hur hon ser på pengar, uppger Expressen. Hon medger att hon ser sig som priviligerad. Samtidigt har hon alltid velat skaffa sig en karriär som gör att hon kan hantera eventuella svårigheter vad gäller ekonomin i livet.

– Pengar gör ingen lycklig, men bristen på pengar kan vara mycket stressande. Att vara rädd för att man inte ska kunna betala sina räkningar påverkar en människa starkt, säger hon till tidningen Topphälsa, enligt Expressen.

”Jag har alltid jobbat”

För magasinet förklarar Tilde att hon inte är ekonomiskt lagd.

– Men jag har alltid jobbat. Jag skulle aldrig våga låta mig bli beroende av någon annan. Det är viktigt för mig att känna att jag klarar mig och barnen själv om det skulle behövas. Hemma lägger vi pengar på upplevelser, kanske på att göra en resa tillsammans. Jag köper inga dyra märkeskläder överhuvudtaget, säger Tilde de Paula Eby till Topphälsa.

Hon är känd som en av TV4:s starkast profilerade programledare – och har lett tittarna genom stora produktioner såsom ”Let’s dance” och ”Nyhetsmorgon”. Men innan Tilde visste att hon skulle börja arbeta med tv provade hon på flera andra yrken.

Tildes karriär före tv – provade på flera olika yrken

I tidigare intervjuer har hon berättat att hon jobbat som tidningsbud, pizzabagare, barnflicka, postsorterare, kassörska och motorsågsförsäljare. Det innan hon i mitten på 1990-talet studerade till journalist vid Södra Vätterbygdens folkhögskola i Jönköping. Och resten är som det heter historia. Tilde har bland annat prisats med ”Kristallen” som Sveriges bästa programledare flera gånger.

För Topphälsa berättar Tilde att hon haft en inneboende oro för ekonomin ända sen hon växte upp, även om hon i dag känner sig trygg.

– För mig handlar pengar mycket om trygghet. När jag växte upp hade vi inte direkt något ekonomiskt överflöd och det har präglat mig. Den oron kommer alltid att finnas kvar, säger Tilde till magasinet Topphälsa som finns ute i butik nu.

Du förtjänar all framgång, Tilde. Dela gärna vidare inlägget för att hylla en av våra klarast lysande tv-stjärnor!

TV: 10 mest spelade Så mycket bättre-låtarna genom tiderna