Tildes misstag i Nyhetsmorgon – när Gunhild Stordalen kom på besök

Tilde de Paula Eby och Sebastian Sivers von Haage hade nyligen besök i Nyhetsmorgon av ingen mindre än läkaren Gunhild Stordalen och krögaren Marcus Samuelsson.

Stordalen har genom åren gjort sig känd för sitt engagemang i frågor som rör exempelvis klimatförändringar, kvinnohälsa och djurskydd.

2014 fick Stordalen diagnosen diffus kutan systemisk skleros, som är en ovanlig och svår sjukdom. Den angriper både de inre organen och huden, och gör bindväven hård.

Gunhild och hennes make Petter Stordalen har länge varit öppna om hennes och familjens kamp i många intervjuer. De har gjort framträdanden i såväl Nyhetsmorgon som Skavlan, och när de möttes i den senare tv-studion 2015 slängde Gunhild sin peruk i en uppmärksammad och hyllad intervju.

Enligt Se og Hør säger Gunhild att om hon kommer igenom sommaren utan återfall finns det större anledning att tro att effekten av behandlingen hon har genomfört kommer att pågå. I höst kommer Gunhild Stordalen att få ett mycket viktigt svar, då hon får veta hur behandlingen har fungerat och hur vägen vidare ser ut.

Vi är många som håller alla tummar vi kan för Gunhild, som charmat hela folket både i Norge och Sverige.

På onsdagen var hon alltså tillbaka i Sverige! Som gäst i Nyhetsmorgon, men inslaget med henne i studion fick en lite oväntad men oskyldig start med programledaren Tilde de Paula i centrum.

CONSCIOUS IS NOT ENOUGH, IT HAS TO BE CHIC!Although I consider myself quite idealistic, I´m also a realist and like…

Posted by Gunhild A. Stordalen on Tuesday, 15 May 2018

I tv-studion introducerades Gunhild nämligen…som Gudrun.

– Det är med stor glädje som vi säger god morgon och välkomna till er båda. Vi har Gudrun Stordalen som är här som är intitiativtagare till Eat forum, konferensen som pågår. Och Marcus Samuelsson, känd och älskad krögare och kock. Och också väldigt engagerad i de här frågorna, säger Tilde de Paula Eby i Nyhetsmorgon.

Gunhild Stordalen log med hela ansiktet

Gunhilds reaktion? Hon bara log med hela ansiktet och började vänligt samtala med den lika vänligt inställda Tilde. Hon rättade heller inte namnet, utan det blev senare rätt i bildrutan när TV4 lade ut hela Stordalens namn i text. Dessutom är ju ett litet misstag väldigt lätt hänt under långa arbetsdagar, det vet vi nog alla. Men nog var det lite småintressant i alla fall hur det kan gå till i tv-fabriken. Gudrun var hur som helst där för att tala om någonting viktigt:

tilde de paula eby
Foto: TV4

De talade sedan om de utmaningar och problem världen står inför när det kommer till mathushållning.

Problemen med mathushållning

– Det vi äter och det vi producerar är ju orsaken till några av våra största hälso- och miljöutmaningar, säger Gunhild i TV4.

Hon menar att osund mat är ett större problem för folks hälsa än tobak, alkohol och droger, skriver sajten Hänt.

– Detta betyder att vi måste börja producera saker som gör oss friska, inte sjuka och som också tar hänsyn till miljön, för det matproduktionen i dag står för en tredjedel av alla klimatutsläpp.

Här kan man se hela tv-inslaget där Gunhild Stordalen och Marcus Samuelsson gästar Nyhetsmorgon för att tala om denna viktiga fråga:

Dela gärna vidare om du vill hjälpa Gunhild och Marcus att sprida denna viktiga fråga till andra!