Tildes sorg med maken – efter åren tillsammans: ”Fanns plats för ett barn till i hjärtat”

Hon har fyra barn med tre olika pappor men längtan över att få ett femte barn med maken Thomas har alltid funnits där.

Nu berättar Tilde de Paula Eby om längtan och barnönskan som aldrig slog in.

– Det vore förmätet av mig att säga ”vad sorgligt att jag inte fick fem barn”, men det fanns plats för ett barn till i hjärtat, säger Tilde de Paula Eby i podcasten ”Nemo möter en vän”.

Att få barn är verkligen det största som händer i en människas liv.

Det är nu en liten individ som ska komma till världen och få bästa möjliga förutsättningarna till att få sina drömmar uppfyllda.

Tilde de Paula Eby som är gift med sin make Thomas sedan 2012, är lika kära då som nu.

När folkkära tv-profilen gästar podcasten ”Nemo möter en vän”, berättar hon om hur hon och maken tatuerat in varsitt ”T” på varandra, för att hylla deras kärlek.

Hon har även sina barns namn: Ilyah, Zion, Naemi och Elia intatuerade.

Nu berättar hon att hon medvetet öppnade upp plats för ett femte barns namn som skulle kunna bli intatuerat.

– Det vore förmätet av mig att säga ”vad sorgligt att jag inte fick fem barn”, men det fanns plats för ett barn till i hjärtat. Det hade varit så välkommet. Det fanns en tanke och en önskan om att det skulle komma en till, men det blev inte så, och det är helt okej. Jag har fått fyra barn, jag fattar själv hur lyckligt lottad jag är, säger Tilde de Paula Eby i podcasten.

Maken satte stopp

Tilde berättar att hon erbjöd sig att ta hormonbehandlingar men att maken satte ner foten och sa nej.

– Jag sa att det är klart jag kan göra en ansträngning om det är så att det är superviktigt för dig, och han tyckte nej, det är inte superviktigt. Blir det så blir det, säger hon och tillägger:

– Det är skillnad om jag inte hade fått några barn, då hade man nog varit mer benägen att göra allt man kan.

Logistiken med barnen

Att ha fyra barn med tre olika pappor innebär mycket logistik och planering – men Tilde de Paula Eby tror inte det är mycket lättare bara för att man har alla barn med samma man.

– Jag vet inte hur alternativet ser ut, det vill säga att ha fyra barn med en man. Jag tror att det också är mycket logistik, att det är ganska tufft oavsett. Nu har jag tur, för jag har en bra relation till hela vår familj, både min man, våra barn och barnens pappor. Men det tar sin tid att bygga upp en sån relation. Man måste hela tiden tänka på det som är bäst för barnen.

Så starkt att berätta om detta Tilde! Det finns säkert de där ute som känner igen sig i din berättelse om längtan efter barn, vi tänker på dig!