Tildes tårar – under Peter Jihdes rörande avskedstal i Nyhetsmorgon

Här tar Peter Jihde farväl – av tittarna och kollegorna på Nyhetsmorgon.

På onsdagen ledde tv-profilen TV4-programmet för sista gången tillsammans med sin parhäst Tilde de Paula Eby.

Det bjöds på tårtkalas och tårar!

Det var förra veckan som tittarna nåddes av beskedet att Peter Jihde lämnar TV4 och Nyhetsmorgon för TV3.

På onsdagsmorgonen var det så dags för Jihde att ta farväl av vänner och kollegor med sin sista sändning. Då passade han också på att hylla sin kollega Tilde de Paula.

– Vad säger man till så många fina vänner, hoppas att jag inga broar bränner. Ni vet alla exakt vad jag känner. Vad säger man till Nyhetsmorgons publik? Tiden med er har varit unik. Och vad säger man till morgonkompis nummer ett? Att skiljas från dig blir inte lätt Tilde de Paula, du har verkligen alla rätt, sa Jihde i sändningen.

Det fick Tilde att bryta ihop i tårar. Till slut kunde hon samla sig – och sa:

– Du har varit drivande, Nyhetsmorgon hade aldrig varit Sveriges bästa och största morgonprogram utan dig. Du är alltid lojal, jag kan lita på dig till tusen procent. Det finns ingen jag lägger mitt liv i händerna på som du, det är tur att min man är utomlands, säger Tilde i TV4.

Även andra kollegor som Jenny Strömstedt, Steffo Törnqvist, Malou von Sivers och tv-doktorn Mikael dök upp på olika sätt och vis för att hälsa lycka till. Jihde fick också choklad (utan socker, förstås), avskedsskumpa och en blombukett.

Efteråt fick tittarna följa med på efterfest via Nyhetsmorgons Facebook-sida:

Tack för allt, Peter! Lycka till i framtiden.