Tina Nordströms svåra kamp – öppnar nu upp om tuffa tiden: ”Jag fick slå…”

Tina Nordström blev landets första kvinnliga kockstjärna, och vann silver i kock-OS 2001.

För svenska folket har Tina varit ett välkänt ansikte i olika program som till exempel ”Hela Kändis-Sverige bakar” som hon just nu är aktuell med.

Men bakom framgången finns också en lång och svår kamp.

Vi är alltid vana vid att se Tina Nordström med ett stort leende på läpparna och hålla igång med tusen olika saker samtidigt.

Att arbeta hårt har varit självklart för tv-profilen och i en intervju med Hälsoliv, berättar hon om hur hennes karriärsval gjort att hon tvingats arbeta hårt.

Tina Nordström
Foto: TV4/Youtube

Kampen för karriären

För tidningen berättar hon hur hon redan i ung ålder fick kämpa sig fram för att ta sig fram i en mansdominerad bransch.

– Det var en ganska tuff miljö. Jag fick slå mig in i varmköket. Men motståndet ökade mitt ”jävlar anamma”, fick mig att gasa och tänka jag ska minsann bevisa dem.

Men att hon just skulle klara av det, var långt ifrån säkert.

– Kanske för att jag är rätt så bra på att säga ifrån när något inte funkar. Visst kunde jag gå undan och gråta en skvätt ibland, men sedan skakade jag av mig saken, bet ihop och gick ut och körde igen.

Tina Nordström
Foto: Johannes Jansson/norden.org

LÄS MER: Tina Nordströms kärleksknep med maken Martin – efter 23 år tillsammans

Rådet till sig själv

Tina har dock ett klart knep om hur hon har gjort för att klara av den tuffa tiden.

– Jag är också bra på att coacha mig själv, jag pratar mig själv till rätta. Om jag känner mig förolämpad eller ledsen kan jag säga ”nej, nu skiter du i det och jobbar på, det får du ta sen i bilen”, och så stänger jag av. Och är jag nervös, jag är fortfarande nervös inför framträdanden och tv-inspelningar, så kan jag säga ”kom igen Tina, nu går du ut och gör det bästa du kan”. Andra gånger har jag en mjukare ton och säger ”njut av eftermiddagen, det är du värd”.

Vilken inre styrka du har Tina! Du är en sann förebild!