Foto: TV4/Facebook

Tittarkritik mot doktor Mikaels beslut i Nyhetsmorgon – nu svarar TV4: ”Han väljer detta själv”

.

Doktor Mikael är mycket populär hos tv-tittarna.
Men nu får folkkära profilen oväntad kritik.
”Det är praxis och han väljer detta själv”, skriver TV4 i en kommentar.

Mikael Sandström, överläkare i anestesi och intensivvård, blev ”doktor Mikael” med hela svenska folket när han första gången steg in i Nyhetsmorgon-studion.

Sedan dess har tittarna omfamnat hans goda råd i TV4.

Doktor Mikael har också en egen podcast tillsammans med kollegan på TV4, Tilde de Paula Eby.

Den folkkära tv-doktorn är också högaktuell i TV4-programmet ”Helt sjukt”. Men även om tittarna uppskattar doktor Mikael så har han även mött lite kritik genom åren. I somras kritiserades Mikael Sandström för uttalanden om Multipel Skleros, MS, vilket man kan läsa mer om här.

Tv-tittare riktar hård kritik mot doktor Mikaels uttalande i Nyhetsmorgon – nu svarar TV4

Men nu handlar det om en helt annan typ av ifrågasättanden från tv-tittare som har hört av sig till TV4 via Facebook. Där har Nyhetsmorgon postat ett klipp inför tisdagens program där tittarna får möjligheten att fråga doktorn om artros.

Det handlar om att doktor Mikael alltid har på sig sin läkarrock i direktsändning, vilket även sajten Hänt rapporterat om.

”Undrar varför du är arbetsklädd i TV?”, skriver en person i kommentarerna.

”Lite fånigt tycker jag. Finns även annan läkare som är med ibland. Även hon i läkarrock. Behövs inte på TV tycker jag”, skriver en annan.

TV4:s svar på tittarnas frågor om Mikael Sandström

Efter frågorna i kommentarsfältet har tv-kanalen själva valt att gå in och svara på tittarnas frågor. Nyhetsmorgons redaktion skriver så här i ett öppet svar till tittarna:

”Precis som andra läkare använder doktor Mikael särskilda arbetskläder, det är praxis och han väljer detta själv. Plus, de flesta är ju arbetsklädda på något sätt oavsett jobb!”, skriver kanalen.

Flera tittare skriver också att det inte har någon betydelse om doktor Mikael har läkarrock eller inte.

”Det som är onödigt är väl att tjafsa om klädseln? När det finns viktigare frågor”, skriver en annan tittare i kommentarerna.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar och dela vidare.

TV: 10 mest sedda tv-programmen 2018