Foto: TV4

Tittarna rasar efter TV4:s nya besked om Nyhetsmorgon – varnar för massflykt från kanalen: ”Usch”

Stora förändringar är att vänta.
Nu riktar tv-tittarna stenhård kritik mot TV4:s nya planer för tablån.

På tisdagen kom beskedet att TV4 lägger om sin tablå med start efter årsskiftet. Då blir det ännu mer nyheter i landets största kommersiella tv-kanal.

TV4 har sedan tidigare satsat på ett förlängt ”Nyhetsmorgon” ända till klockan tolv om vardagarna. Dessutom har direktsända och prisade aktualitetsprogrammet ”Efter fem” fått mycket tablåtid.

”Hem till gården” flyttas – mer nyheter i TV4

Från och med 2025 blir det ännu mer nyheter – när kanalen petar in ytterligare ett program emellan ovan nämnda. Det nya programmet, som får titeln ”Nyhetsdagen”, kommer sändas måndag till fredag i TV4.

– Idag sänder Nyhetsmorgon vardagar från 05.45 till 12.00. Nyhetsdagen kommer att ta vid och sända fram till klockan 17, då Efter fem startar. Därefter följer 19-Nyheterna, underhållning på prime time, och sedan nyheter igen klockan 22, meddelar TV4 i ett pressmeddelande.

För långköraren ”Hem till gården” innebär detta en tablåflytt till Sjuan.

Men tv-tittarna verkar inte vara med på noterna. Hundratals av Nöjeslivets läsare har hört av sig med synpunkter på tv-kanalens planerade ingrepp i tablån.

Tittarnas stenhårda kritik: ”Lär tappa tittare”

Och kritiken är inte nådig.

– Nyheter nyheter nyheter…. Ofta upprepningar av samma elände flera gånger om dagen. Tror inte att människor orkar med så mycket tråkigheter hela tiden. Problem som man kan göra något åt går i alla fall över, men sånt som vi inte kan göra något åt bara proppar oss fulla med frustration, det kan inte vara bra. Fast så klart, jag behöver ju inte titta på dem alla, som tur är. Synd på ”Hem till gården” den serien har jag gillat, skriver en kritisk tittare i en kommentar på Newsners Facebook-sida.

– Hur mycket nyheter skall TV4 sända egentligen? Ni kanske skall heta nyhetskanalen istället, skriver en annan tittare.

– Nej gillar verkligen inte det… vi är många som tittar på det programmet (”Hem till gården”, reds anm). Nyheter hela dagen Nej tack… kollar hellre BBC NEWS, skriver en tredje.

Flera tittare skriver att de kommer att överge kanalen på eftermiddagarna efter tablåändringarna.

– Varför vi får ju nyheter till oss hela tiden. Jag följer gärna nyhetsmorgon en stund på morgonen, sedan är det ju bara massa upprepningar och finns inte Nyhetsmorgon på tv play? Borde väl räcka. Urdålig idé ni lär tappa många tittare på detta, skriver ännu en kritisk tittare i en kommentar på Newsners Facebook-sida

– Gör om och gör rätt och blanda program och serier och underhållning Att sända nyheter timme ut och timme in blir trist i längden, skriver en annan tittare.

– Det är ju inte klokt vad dom håller på. Nyheter går ju i repris hela tiden om det inte har hänt något speciellt, skriver en tredje.

– Usch mer nyheter då blir de inte 4:an mer tack å adjö…tur att de finns andra kanaler nyheter och reklam hela dagen hur tänker dom många som lägger ner kanalen de tror jag iallafall, skriver ännu en kritisk tittare.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev