Ny stenhård kritik mot Farmen – tittarnas tuffa krav efter dramatiska avhoppen: ”Ingen kämpaglöd”

Årets säsong av ”Farmen” i TV4 har bjudit på stor dramatik och hittills har fyra deltagare hoppat av programmet.

Nu rasar tittarna mot upplägget och kräver hårdare tag på den småländska gården.

”Det är ingen dans på rosor att vara bonde och det borde de begripa när de söker”, skriver en tittare på Farmens Facebooksida.

Den 8 januari hade säsong 16 av TV4:s långkörare ”Farmen” premiär. Nu är programmet i full gång – och tittarna får varje vecka följa deltagarnas liv som 1800-talsbönder på gården i Småland.

Samtidigt tävlar de om att bli storbonde och på slutet kunna ta hem prissumman om en halv miljon kronor.

Hittills har årets säsong bjudit på både intriger och starka känslor. En händelse som väckt uppståndelse är när två deltagare valde att lämna programmet samtidigt.

Karin Kollberg och Andreas Gauffin valde båda två att lämna gården, efter att en hel del drama utspelat sig bland deltagarna – något som kom som en chock för programledaren Anna Brolin.

– Jag är lite chockad måste jag säga, och jag tycker verkligen att det är tråkigt. Ni kommer att vara saknade, sade Brolin i programmet.

Deltagarna i Farmen 2023. Foto: TV4

LÄS MER: Därför lämnar Farmen-profilen omedelbart – starka känslorna efter avhoppet på gården: ”Jättetråkigt”

Karin Kollberg slog tillbaka mot intima ryktet

Deltagarna berättade i programmet att de lämnar på grund av ryktesspridning och bråk.

– Det har varit lite slitningar och drama, och jag mår inte bra av det. Jag har börjat utveckla sidor jag inte trivs med hos mig själv. Jag vill vara en snäll kille och inte brusa upp, sade Andreas Gauffin i programmet.

Det hela började med att deltagaren Christoffer berättade i programmet att han hade hört rykten om att Andreas varit intim med deltagaren Cia. Och senare började rykten florera kring att Karin varit intim med Andreas, har Karin skrivit på sin Instagram.

Det ska ha gått så långt att Karin fick ett meddelande från Andreas sambo, som var allt annat än glad.

I hopp om att klargöra allt en gång för alla förklarade Karin att hon inte har legat med någon på Farmen.

”Andreas ljög för mig inne i huset och var väldigt upprörd över att det fanns ett rykte om att han och Cia har legat. Jag blev SÅ arg och upprörd på Christoffer, att han kunde göra så mot någon som har sambo. HUR kan han med? Jag HATAR otrohet och blev väldigt upprörd. Senare visar det sig att ryktet är sant. Christoffer har inte ljugit”, har Karin skrivit på sin Instagram.

Anna Brolin leder ”Farmen”. Foto: TV4

LÄS MER: ”Farmen”-Karin talar ut – bryter tystnaden om sanningen bakom intima ryktet: ”Jag har…”

Tittarnas hårda kritik mot Farmen: ”Sämsta säsongen någonsin”

Hittills under säsongens gång har fyra deltagare lämnat programmet. Och det tycker inte tittarna är okej, att döma av Farmens Facebooksida.

I veckan ställde produktionen frågan om vad tittarna tycker om årets säsong, och kritiken var inte nådig. Många av tittarna krävde tuffare tag på gården – och hårdare krav för att få hoppa av.

”Ingen vidare bra säsong. Många avhopp och som tittare ser man inte mycket av det ”hårda” livet på en farm. Mest lallande..”, skriver en tittare.

”Alldeles för många avhopp. Om det är någon man vill följa blir det en stor besvikelse om den hoppar av. Det måste ni ta upp med deltagarna. De ger upp alldeles för lätt! Blir man sjuk eller om någon familjemedlem har blivit allvarligt sjuk, så förstår jag att man måste lämna. De har ingen kämpaglöd. Sen vill jag se mer när de gör sina dagliga sysslor”, skriver en annan.

LÄS MER: Farmen-profilen Jan-Christer bryter ihop – tårarna efter orden om fruns svåra kamp: ”Tufft att vara här”

”Ganska roligt men för lite hårt arbete,och för mycket mat,inte likt ett fattigt jordbruk som förr. Jag vill ha lite mer som det var förr och jag gillar inte alla dessa avhopp”, skriver en tredje.

”Att ni behöver bli stramare med när deltagarna vill åka hem.De ska endast få åka hem om de blir ordentligt sjuka eller någon tragisk händelser inom familjen. Det är ingen dans på rosor att vara bonde och det borde de begripa när de söker. Sämsta säsongen någonsin anser jag”, skriver en fjärde.

Vad tycker du om årets upplaga av Farmen? Skriv en kommentar på vår Facebooksida!