Tittarnas förvirring – efter Robert Gustafssons mystiska video på Facebook: ”Känns som något inte stämmer”

Robert Gustafsson delade ett videoklipp på påstådda fiskar som ”spottar ägg” – som förvirrar tittarna.
”Kontot är hackat”, skriver en följare i en kommentar på sidan.
Nu svarar humorkungens agentur.

De senaste dagarna har Robert Gustafssons Facebook-sida börjat lägga ut mystiska videoklipp. Det har handlat om alltifrån påstådda fiskar som ”spottar ägg”, till ”rolig cykeltävling” och ”rolig flygplatssäkerhetskontroll”.

Så här har det kunnat se ut:

Flera av sidans följare har uppmärksammat den mystiska vändningen på Facebook-sidan – som i vanliga fall annars lägger ut innehåll relaterat till just Sveriges humorkung Robert Gustafsson.

3 april lade Gustafsson ut ett inlägg som handlade om nya showen ”Trassel” tillsammans med kollegan Micke Tornving (se video nedan). Men sedan dess har de mystiska videoklippen dominerat flödet på sidan.

Nu är det mindre en månad kvar till premiär och vi har precis släppt upp för fler föreställningar till ”Trassel” – allt…

Posted by Robert Gustafsson on Saturday, April 3, 2021

”Känns som att något inte stämmer med detta konto!”, skriver en följare i en kommentar på Facebook-sidan.

”Kontot är hackat”, skriver en annan följare.

Robert Gustafssons agentur i kontakt med Facebook

Nu bekräftar Robert Gustafssons agentur att man varit i kontakt med Facebooks hjälpsupport om saken.

Foto: Heiko Junge / NTB / TT

”Stort tack för att du uppmärksammat detta! Vi har kopplat in Fb Security team som håller på att lösa det”, skriver Git Brännström, agent hos Robert Gustafsson när Nöjeslivet hör av sig om saken.

Robert Gustafsson har över 300 000 fans på sin Facebook-sida. Han är också aktuell i TV4 under våren med egna programmet ”Kulfadern” som sänds på måndagar klockan 20.00.

Även Abba-museet utsatt

I förra veckan drabbades Abba-museets Facebook-sida av en liknande attack. Då lades mystiska videoklipp som inte hade någonting att göra med den legendariska musikgruppen upp för beskådan till sidans över sex miljoner följare.

”Ha i åtanke att det material som laddas upp på sidan inte har något med museumet eller med ABBA att göra och är inget som vi vill dela via denna kanal. Ni kan lita på att vi gör allt för att stoppa detta”, skrev Abba-museet då i en uppdatering, enligt musiktidningen Gaffa.

Dela gärna vidare inlägget för att uppmärksamma folk på detta!

Foto: Anders Wiklund / TT