Tittarnas vrede efter inslaget med Nyhetsmorgons gäst – här är detaljen som väcker starka känslor: ”En skräll utan like”

Varje dag är Tv4:s Nyhetsmorgon fullspäckat med programpunkter med allt från nyheter till experter, populära gäster och matlagning.

Men när Helena Ekman, deltagare i nya säsongen av Sveriges Mästerkock, dök upp i rutan var det flera tittare som såg rött.

För många svenskar har det blivit en given tradition att varje morgon bänka sig framför tv-skärmen och se ”Nyhetsmorgon”.

Programmet avhandlar ämnen högt och lågt och får besök av allt från experter till aktuella personligheter.

Under onsdagen deltog Helena Ekman, deltagare i Sveriges mästerkock 2022, som gick av stapeln samma kväll.

Sveriges Mästerkock säsong 12

I år är det tolfte säsongen av det populära programmet och under Nyhetsmorgon fick Helena laga mat i direktsändning. Den här gången köttbullar och potatismos, samma rätt hon lagade under sin audition.

På frågan varför hon ställer upp i årets säsong av Sveriges Mästerkock svarar Helena:

–  Jag älskar att tävla. Att tävla är det roligaste som finns. Jag går igång på tävlingar. Jag tycker det är jätteroligt och dessutom gillar jag att laga mat så det här måste vara den bästa tävlingen, säger hon i programmet.

Helena erkänner att hon tycker att det är lite roligare att tävla än att laga mat och berättar att det började som en vadslagning på jobbet.

– Yes, vi tävlar. Vem kan gå längst?, säger hon.

Helena berättar att hon är nöjd med sin medverkan i programmet.

– Upplevelsen var fantastisk, det är sådan häftig upplevelse att gå igenom, säger hon.

Väckt stark kritik

Men efter hennes medverkan har programmet fått stark kritik och på Nyhetsmorgons Instagram blir är det flera som ifrågasätter varför Helena medverkar redan nu.

”Såå dåligt av er att ha med henne?? Kommer hon vinna? Är detta en skräll utan like”, skriver en person.

”Nu vet vi ju redan att denna Helena kommer att få fortsätta tävla/eller är med i tävlingen. Ni förstör ju tävlingen/programmet! Så trist med upplägget …. Kommer alla som är med programmet att komma till er? Fattar inte”, skriver en annan.

”Jag förstår inte heller varför hon var med på Nyhetsmorgon och lagade mat?Ska alla som blir uttagna till Gävle få vara med i Nyhetsmorgon? Det här är bara jättekonstigt??!!”, skriver en tredje.

Hittills har Tv4 inte gått in och bemött kritiken. Men Helena var däremot inne och tackade för sin medverkan.

”Såååå kul att vara på plats Live hos er idag”, skriver Helena i en kommentar.

varpå Tv4 svarar:

”Så kul att ha dig med!”.

Håller du med tittarna? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.