Tittarnas vrede – efter Paolo Robertos ursäkt i Farmen

Årets säsong av Farmen har kantats av bråk, djurmisskötsel – och massiv kritik från tittarna.

Nu går programledaren Paolo Roberto ut och förklarar för tittarna hur det egentligen går till bakom och framför kameran i TV4-programserien.

Men tittarna är fortsatt kritiska efter att ha hört hans ursäkt på Farmens Facebook.

Det var i förra veckan som TV4 valde att berätta om inspelningarna. I ett klipp på Farmens Facebook-sida medger produktionen att säsongen varit ”stökig”.

”Inspelningarna stoppades flera gånger under sommaren där man samlade och pratade med deltagarna, både i grupp och enskilt, för att lugna, medla och ge stöd”, skriver Farmen-produktionen i Facebook-inlägget.

Sedan har TV4 låtit programledaren Paolo Roberto förklara – och försvara tv-produktionen.

– Jag vill bara förtydliga för alla att det är alltid team på plats, det är aldrig någon som blir lämnad ensam. Blir det riktigt dålig stämning är vi naturligtvis där och pratar med deltagarna, säger Paolo Roberto i klippet.

Här kan man se hela Paolos förklaring i en video som TV4 har lagt upp på Farmens Facebook-sida:

[arve url=”https://www.facebook.com/Farmentv4/videos/1738244666239614/” aspect_ratio=”1:1″ /]

Men i kommentarerna är det många tittare som är fortsatt kritiska. Många skriver ifrågasättande ord.

”Pinsamt att säga att någon aldrig lämnats ensam och att ett teamet alltid funnits där. Då borde de stoppat det som hänt långt innan. Spelar ingen roll om de blir sams ikväll för mycket har redan hänt mobbning och vanvård av djur är inte underhållning. Även om det är klippt har dessa situationer som ni visar hänt det går inte att backa bandet”, skriver en person i kommentarerna.

”Om det alltid är folk där är det ju väldigt konstigt att det får gå till som det gör ??”, skriver en tittare.

”Är det alltid team på plats? Då har ni misslyckats totalt! Misslyckats totalt”, skriver en annan.

Det verkar vara den tuffa och kyliga stämningen mellan personerna som deltar i programmet som rör upp starkast känslor hos tittarna. Men också en annan händelse har etsat sig fast hos folket.

Detta då en häst hittades på Farmen – efter att ha fått stått en hel natt med träns.

I programmet kunde tittarna se hur deltagarna Dee Omar och Robert Lundström plötsligt gjorde en skrämmande upptäckt: En av hästarna hade fått stå med sitt metallbett hela natten. Det ska bara användas när hästen rids eftersom det är ett redskap som används för att styra med.

– Hur fan kan man glömma att ta av det här? Hon har stått här sedan i går, säger en chockad Robert Lundström till Dee Omar i avsnittet.

Djurmisskötsel väckte ilska

Efter programmet rasade tittarna mot TV4.

– Det var en deltagare som glömde betslet under natten efter en sen kväll. Det är ytterst olyckligt, men det är bra att det upptäcktes och vi får helt enkelt hålla ännu bättre koll på det i fortsättningen, sade TV4:s presstalesperson Anders Edholm då till Expressen.

Även detta är något som tittarna reagerar på i samband med Farmens ursäkt på Facebook-sidan.

”Om ni är där hela tiden som ni säger, är det jo ändå värre. Ni står och tittar på hur djuren misskötes, och den vidriga mobbningen som pågår. Jag undrar verkligen vilken policy ni har på TV4” skriver en annan av programmets följare på Facebook-sidan.

”Om nu teamet var där, hur i helvete kunde dom tillåta att stackars hästen va tvungen att stå med träns på sig hela natten?! Djurplågeri!!! Ni borde anmälas!!!” skriver en av följarna på Farmens Facebook-sida.

”Tack Paolo”

Det finns också de som tar programledaren i försvar.

”Jag skulle faktiskt vilja se deltagarna förklara sig för folket också. Inte Paolos uppgift enbart” skriver en person.

”Så mycket folk, så mycket hat.. Tack Paolo Roberto för att du ställer upp och är en duktig programledare som visar den här REALITY såpan.. Jag uppskattar att den inte är uppdiktad.. Tråkigt att det gick elakheter på farmen.. men jag tror nog att svenska folket tar pris i elakhet när man läser alla kommentarer mot farmen och dess deltagare”, skriver en person bland kommentarerna.

På tisdagen är det i alla fall dags för Torpetfinal i Farmen, och Paolo har en liten överraskning…

[arve url=”https://www.facebook.com/Farmentv4/videos/vb.288947554502673/1743152175748863/?type=2&theater” aspect_ratio=”1:1″ /]

Vad tycker du om årets Farmen? Skriv gärna en kommentar.