Tobias Karlssons stora sorg – efter dödsbeskedet: ”Det har varit så jobbigt”

Tobias Karlsson, 42, har sin goda vän ständigt närvarande i tankarna – efter tragiska dödsfallet.

Let’s dance-profilen berättar nu om sorgen.

– Det har varit så jobbigt, säger han i podcasten ”I säng med Tobias & Gabriel”.

Att tvingas ta farväl av den man älskar innebär bottenlös sorg.

Let’s dance-profilen Tobias Karlsson har haft denna sorg i sin närhet. I podcasten ”I säng med Tobias & Gabriel” berättar han nu om den tuffa tiden, efter att hans nära väns pappa gått bort.

– Det har varit en ganska så känslosam vecka. Min goda väns pappa gick bort i veckan. Det har varit så jobbigt, säger Tobias med gråten i halsen.

Efter beskedet har han haft sin vän ständigt närvarande i tankarna.

ARKIVFOTO: STOCKHOLM 20190417 Magdalena Forsberg och danspartnern Tobias Karlsson repeterar inför ”Let’s Dance” år 2019. Foto: Stina Stjernkvist / TT

– Det har varit tungt hemma. Och jag fattar ju att sorg funkar så, att man går ur sorgen och sen går man in i den igen. Men att leva i det är inte så lätt, och naturligtvis inte för honom heller. Han har det ju skitjobbigt, säger Tobias Karlsson i podden ”I säng med Tobias & Gabriel”.

Han är märkbart berörd och tagen av det hela.

– Vi åkte ner till Örebro i onsdags. På något sätt var det så hoppfullt också, för det är så fint att det inte bara handlade om döden. Att det handlade om att de också skulle få tid tillsammans med familjen, med mamma och syskon. Innan han hade gått bort så spelade de skivor som pappan älskade, säger han i podden (hela avsnittet finns att lyssna på här).

Tobias Karlsson tyckte att det var fint att få vara nära sin vän under denna svåra tid.

– Helt plötsligt var det det som det här handlade om mer, att de skulle ha någonting att minnas från den här tiden. Mycket samtal runtomkring och efter för att försöka minnas allt det goda också. Det tycker jag var så hoppfullt, att man tar döden som en hyllning och att det inte bara är mörker.

Så fint uttryckt av dig, Tobias. Vi tänker på dig och din vän.