”Tokigt sött” i Nyhetsmorgon – när husse visar upp Lilla Nymos valp som mår bra!

Det var i mars som Nyhetsmorgons egen favorithund, Lilla Nymo, födde fem stycken valpar.

TV4-tittarna och programledarna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist var då lyriska över valplyckan.

Men glädjen blev tyvärr kortvarig. För bara några dagar senare hade fyra av valparna tragiskt dött.

– Jag är så ledsen och förtvivlad. Lilla Nymo betyder allt för mig, skrev husse Fredrik Steen då på Instagram.

Men den sista valpen var fortfarande vid liv, och i dag mår den bra!

På torsdagen fick tv-tittarna se när den lilla valpen sprang omkring hemma på vardagsrumsgolvet – och programledarna Jenny Alversjö och Martin Järeborg var jublade glada i TV4-studion!

Lilla Nymo är mamma till en liten underbar valp.

Vi har nu "landat något" efter flera dygns oro och sorg. Läget är just nu stabilt för LillaNymo och hennes återstående valp. Valpen visar i nuläget inga tecken på sjukdom, men dessvärre kan det förändras otäckt fort på en liten valp. Vi håller alla tummar och tassar för att allt ska bli bra. LillaNymo och valpen är under ständig uppsikt och omvårdnad. LillaNymo verkar bli gladare för varje dag som passerar. Vi kommer aldrig få veta exakt orsak, och just nu känns det som det inte spelar någon roll. Nu har vi bestämt oss för att vi istället blickar framåt. Vi har fått många bra råd och tips från uppfödare och veterinärer som varit med om liknande tragiska händelser. Dessa tips och råd har vi givetvis läst och tagit till oss. Nu kommer vi tillsvidare fullt ut glädja oss över LillaNymo som är en fantastisk mamma, och över hennes underbara lilla valp som är en kille. Vi är tacksamma för allas underbara stöd, engagemang, och kommentarer, detta har värmt oss något enormt. Tack/ Fredrik Steen @hundcoachen

A post shared by LillaNymo (@lillanymo) on

På torsdagen fick tittarna en uppdatering i hur valpen, som är den enda i syskonskaran på fem hundar, som överlevde efter förlossningen.

– Valpen mår alldeles utmärkt, och den är så tokigt, tokigt söt så jag håller på att bli tokig! säger husse Fredrik Steen till TV4.

– Jag kan nästan inte titta på de här bilderna, för han är så gullig att man bara vill komma och knycka honom från dig, säger programledaren Jenny Alversjö skojsamt.

Här är min lilla son❤️ Vi, och husse @hundcoachen, mår jättebra. ?

A post shared by LillaNymo (@lillanymo) on

Han berättar att valpen och mamma Lilla Nymo kommit in i en fas.

– Vi har kommit in i en fas nu där valpen, i princip, allting den upptäcker nu är helt nytt för den. Den blir mer och mer nyfiken, och ju mer nyfiken valpen blir på allt och allting, desto mindre intresserad är Nymo av att hålla koll på valpen. Och då fasas vi människor in i det här. Jag tycker det är viktigt att visa framför allt tiken den respekten, att låta henne vara ifred så mycket det går tills hon tycker annat så att säga, säger Fredrik i TV4.

Här är min fina lilla kille❤️

A post shared by LillaNymo (@lillanymo) on

Han är själaglad över att få vara husse till denna söta lilla valp, och hälsar också att den här valpen varit frisk hela tiden.

Dela gärna vidare videon om du också tycker det är skönt att höra att Lilla Nymo och hennes valp mår bra!