Tommy Körbergs hyllning till vännen Johannes Brost på begravningen

Johannes Brost begravs i dag på måndagen den 5 februari.

Den älskade skådespelaren som avled i sviterna av cancer 4 januari i år, blev 71 år. Begravningen sker vid Hedvig Eleonora kyrka klockan 13, och sedan kommer han gravsättas vid sin mor i Veinge kyrka i Halland.

Nu berättar Tommy Körberg att han ska sjunga på vännens begravning, bekräftar han för Aftonbladet.

Det var den 4 februari som Sverige nåddes av beskedet att den folkkäre skådespelaren Johannes Brost, bland annat känd från tv-serien ”Rederiet”, gått bort efter sin kamp mot cancern.

Många kollegor och vänner sörjer Brost, bland dessa artisten Tommy Körberg.

Tommy Körberg ska sjunga på begravningen

Efter det tråkiga beskedet om vännen Johannes Brosts bortgång berättade Körberg att han vill sjunga på begravningen. Han fick frågan av Brosts dotter Joanna.

Foto: TT/Wikimedia

På måndag 5 februari förs Brost till sin sista vila, och nu berättar Körberg att han ska framföra sången ”Both sides now” av Joni Mitchells vid begravningen.

– Jag tror att det blir Joni Mitchells ”Both sides now”. Det hade familjen önskat. Det är en klassiker, säger Tommy Körberg till Aftonbladet.

Hedvig Eleonora kyrka. Foto: Wikimedia

Han säger att det är speciellt att sjunga på begravningar.

– Jag har ju sjungit på en del så man har ju fått lite skydd så att säga för att inte låta känslorna ta över. Man får resonera på ett annat sätt.

Johannes Brost var tacksam för vården

Johannes Brost berättade i intervjuer före sin död hur nöjd han var med bemötandet han fått av den svenska sjukvården.

– Det kan inte nog poängteras hur tacksam jag är för den fantastiska vård jag fått och får. Jag är så enormt tacksam för hur alla hjälper mig på de sätt de kan. Det minskar min oro och gör att jag känner mig starkare, sa Brost till Kampen mot cancer.

Foto: Wikimedia

Vila i frid, Johannes.