Tommy Körbergs oväntade sågning – av Tomas Ledin

Tommy Körberg, Tomas Ledin

Foto: Wikimedia commons/Instagram (@tomasledin)

Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

– Han är en enkel man med enkla behov. Och nu har han tagit paus, sägs det. Och det är väl välbehövligt för alla att försöka hitta sig själv. Han borde ta en liten lektion i svenska språket, tror jag.

– Det bara dräller av syftningsfel och konstigheter, säger Körberg i ”Fördomspodden”, uppger Expressen.

”På vingar av stål” är en Ledin-låt från 1978 som en vän till Körberg brukar citera.

Tommy Körberg. Foto: Lars Jacob for CabarEng/Wikimedia

– Då skrattar jag så jag skriker. ”Jag sitter här med stålar i brallan, det är rock’n’roll, vingar av stål.” Jag vet inte. Det är urusel diktning. Men det vet han om. Jag kallade hans texter för intellektuell pedofili, i en intervju. Det har jag fått äta upp. Han gillar inte mig, säger Körberg i ”Fördomspodden”.

Tomas Ledin hade dyslexi

Tomas Ledin har tidigare berättat att han tycker mycket om att läsa. När han gick i grundskolan var han dyslektiker, även om det då inte fanns någon diagnos för tillståndet.

– Jag har sedan länge kommit över dyslexin i stort. Jag läser ju mycket, och har gjort det sedan tonåren. På papperet skulle jag 
i dag kanske inte säga att jag är dyslektiker, även om jag kan vända på ett ord ibland. Men det är uppenbart att det var så, sa Ledin till Året runt och berättade också om två favoritförfattare i bokhyllan: Tomas Tranströmer och Bruno K. Öijer.

”Märker att mina sånger är speciella för många”

Han har också märkt av när han träffat folk på stan genom åren, att musiken uppskattats.

– Jag märker ju att mina sånger är speciella för många. Men det finns inget analytiskt bakom. Jag skriver bara ur hjärtat. Det ska kännas bra i magen på mig, säger Tomas till Året runt.

Nöjeslivet har sökt representanter för Tomas Ledin på skivbolaget Universal, som låter hälsa att Ledin inte har någon kommentar till Körbergs uttalanden.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga… Jag gillar både Ledin och Körberg och tycker deras musik ska hyllas! Dela gärna vidare om du håller med. Här är en gammal inspelning från tv som jag hittade på just ”På vingar av stål”:

https://www.youtube.com/watch?v=okdJ4CUwn3Q

Exit mobile version