Foto: Instagram @lindaolsson_linslus79 & Fredrik Sandberg/TT

Tommy Nilsson om livet som småbarnspappa och turnéerna

Tommy Nilsson och kärleken Linda Olsson har två gemensamma barn.
Nu berättar stjärnan, högaktuell med nya albumet ”Länge den långa vägen hem”, om familjelyckan.
– Det är klart att man kanske blir yngre i sinnet, säger Nilsson, som är sexbarnsfar, till Nöjeslivet.

Tommy Nilsson ökar takten. Både i höst och under nästa år ger han sig ut på vägarna. Först är det kyrkoturnén ”Öppna din dörr” som står i fokus – med nypremiär den 23 oktober i Haparanda.

Efter nyår skiftas uppmärksamheten mot nya albumet ”Längs den långa vägen hem” som då supportas av en stor turné. Då besöker Nilsson totalt 14 orter (start 27 mars i Växjö) tillsammans med sitt band och utlovar känslosamma ballader och energifylld pop.

– ”Längs den långa vägen hem”… jag är ju på den vägen. Man kanske kommer närmare och närmare målet. Och målet är där jag startade en gång. Målet är konstigt nog där jag startade. Jag tycker det är ganska beskrivande för hur jag känner mig just nu, och för musiken på plattan och turnén, säger Tommy Nilsson till Nöjeslivet.

Tommy Nilsson aktuell med nytt album

Albumet kom ut i mitten av oktober, och för stjärnan som en gång i tiden slog igenom i hårdrocksbandet Easy Action, var arbetet med densamma en fröjd.

– Det är en väldigt rolig skiva på många sätt för mig, eftersom jag har kanske tagit något steg tillbaka. Vi har jobbat lite grann på samma vis som när jag höll på med musik på 1980- och 90-talet. Att spela tillsammans med grabbarna i studion, inte sitta hemma med datorn och skicka runt saker. Som man gör nuförtiden. Det är inte riktigt jag. Man försöker med åldern att anpassa sig lite grann, men det funkar liksom inte på farbror. Man får göra det man är bra på. Att spela tillsammans med grabbarna i studion och göra en platta som jag tycker om, säger Tommy Nilsson till Nöjeslivet.

Genom åren har Nilsson bjudit svenska folket på klassiska ballader som ”En dag”, ”Öppna din dörr” och ”Allt som jag känner”. Nu börjar han se åt vilket håll karriären är på väg.

– Jag fyller 65 i mars. Och jag har en plan på att kanske göra tre plattor till och försöka komma ut och spela så mycket som möjligt. Det är väl planen. Och kanske inse att jag kanske inte är världens hetaste när man släpper en ny platta. Det har kommit en och kanske två generationer som spelas på radio hela tiden. Det är jättesvårt att komma in och få sin musik spelad, säger Nilsson och fortsätter:

– Men man förstår tillslut att det är så det ska vara på något sätt. Det vore ju skittråkigt om de fortfarande spelade Tommy Nilsson från 80-talet och fram till nu hela dagarna. Det vore ju jävligt tråkigt, haha.

Tommy Nilssons barnbeslut med sambon Linda

Utanför rampljuset är Tommy Nilsson sexbarnsfar. Våren 2022 föddes hans och sambon Linda Olssons andra gemensamma barn, en dotter.

Och nu verkar det som att Tommy har gjort klart en sak. På frågan om han och Linda, som likt Tommy också är artist, vill utöka familjen med fler barn – blir svaret glasklart:

– Om vi ska skaffa fler barn?! Nej, nej, nu är det nog! säger Tommy Nilsson.

Han konstaterar att åldern börjar ta ut sin rätt vid 64 års ålder.

– Det är klart man kanske blir lite yngre i sinnet. Men artrosknäna, du vet … det är inte så att jag springer tio varv runt huset och jagar. Utan det får Linda göra. Jag springer två varv, haha.

Dubbla turnéer lovar han dock orka med!

Tommy Nilsson på kyrkoturnén ”Öppna din dörr” 2024:

23 oktober Haparanda, Folketshus
24 oktober Jokkmoks kyrka
25 oktober Boden, Överluleå kyrka
26 oktober Arvidsjaur, Arvidsjaurs kyrka
27 oktober Luleå, Örnäsets kyrka
6 november Bjurholm, Bjurholms kyrka
7 november Själevad, Själevads kyrka
8 november Ramsele, Ramsele kyrka
9 november Ås, Ås kyrka
13 november Nora, Nora kyrka
14 november Eskilstuna, Klosters kyrka
16 november Sala, Kristina kyrka
17 november Stockholm, Gustav Vasa kyrka
23 november Norrtälje, Norrtälje kyrka
Fotnot: Biljetter via Nortic.

Tommy Nilsson på turné våren 2025:

27 mars Växjö, Teater
28 mars Kalmar, Teater
29 mars Ystad, Teater
20 mars Karlshamn, Stadsteatern
2 april Malmö, Palladium
3 april Kristianstad Kulturkvarteret
4 april Värnamo, Gummifabriken
5 april Varberg, Arena Varberg
6 april Göteborg, Lisebergsteatern
9 april Uddevalla, Östraboteatern
10 april Jönköping, Teater
11 april Norrköping, Flygeln
12 april, Västervik, Bryggaren
13 april, Skövde, Kulturhuset
Fotnot: Biljetter via guppy.nu.

LÄS MER:

 

Läs mer om...