Tony Irvings dom om Jon Henrik Fjällgren i finalen: ”Det skulle vara katastrofalt”

Jon Henrik Fjällgren eller Daniel Norberg.

Så heter svaret på frågan: Vem vann Let’s dance 2018?

På fredagskvällen avgörs hela säsongen när de båda deltagarna drabbar samman i TV4:s studio – under ledning av Tilde de Paula Eby och David Hellenius.

Miljontals tv-tittare lär bänka sig framför tv-apparaterna för att se de båda underhållarna göra upp om trofén, glasskon. På vägen har de bland annat slagit ut Margaux Dietz och Gunde Svan.

Men nu gäller det kampen om segern.

Samtidigt går jurymedlemmen Tony Irving ut i Expressen och varnar Jon Henrik och Daniel inför finalen.

Finalen i Let’s dance 2018 kommer att avgöras i tre omgångar. Först får deltagarna tävla en omgång i en dans de själva valt. För Jon Henrik och Katja Lujan blir det en tango, medan Daniel och Maria Zimmerman valt att utföra en lindyhop.

I omgång två väntar sedan en dans som motståndaren valt ut – innan det hela ska avgöras i sista omgången där de väljer en valfri showdans.

Tittarna avgör vem som tar hem årets Let’s dance-trofé, och juryns ordförande Tony Irving kommer förstås vara på plats i studion för att dela ut sina poäng.

Artisten Jon Henrik Fjällgren slog som bekant igenom i ett annat TV4-program – Talang – innan han blev tvåa bakom Måns Zelmerlöw i Melodifestivalen 2015. Tillsammans med Katja tog de sig vidare från semifinalen efter bland annat en hyllad dans om psykisk ohälsa.

– Jag blev berörd till tårar, skrev en tittare på Let’s dance Instagramsida efteråt.

Men nu är det alltså dags för tango i finalen – och då går Tony Irving ut med en varning till deltagaren.

– Jon Henriks tango var outstanding när han dansade den tidigare under säsongen med den teknik han då hade men sedan dess har Jon Henrik bemästrat otroligt bra musikalitet, hållning och basteknik som gör att vi kan förvänta oss ett fenomenalt framträdande i denna dans, skriver Tony Irving i Expressen.

Han fortsätter:

– Kruxet är att Jon Henrik har en akilleshäl och den är att när han är under press så kommer han av sig i sin koreografi och det skulle vara katastrofalt om han gjorde det i första dansen.

För Daniel Norberg larmar Irving för att inte gå ifrån dansens ”grundkaraktär” i quickstep.

– En gång var jag missnöjd och den andra var tittade jag mellan fingrarna på grund av att just då var allt annat så bra, skriver Irving.

Vem är din favorit i kväll? Dela gärna artikeln och skriv en kommentar hur du tror det kommer att gå!