Tragiska nyheterna från Florida – i närheten av prinsessan Madeleine

Foto: TT

Prinsessan Madeleine bor med sin familj i Florida, USA, och folket i delstaten lider verkligen av covid-19.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill är för närvarande strandade i Florida på grund av det nya coronaviruset som härjar runt om i världen. Coronaviruset har drabbat delstaten hårt – och de senaste rapporterna ser mycket dystra ut.

Den amerikanska lokaltidningen Miami Herald rapporterar att cirka 33 000 människor har smittats av Covid-19 i Florida.

Det är så klart väldigt obehagligt att läsa siffrorna. Prinsessan Madeleine och Chris bor i Pinecrest, en stad som tillhör Miami-Dade County-distriktet. Varför är detta relevant? Eftersom Miami-Dade County är det hårdast drabbade området i Florida av coronavirus. De har det högsta antalet både infekterade och döda.

Madeleine och Chris är uppenbarligen medvetna om att de lever under en mycket krävande tid. Prinsessan har visat detta med flera inlägg på sin Instagram.

”Coronaviruset påverkar just nu oss alla. Jag vill skicka en särskild hälsning till alla barn i Min Stora Dags målgrupp. Jag vet att många av er just nu har det extra tufft när ni måste stanna hemma på grund av ökad smittorisk och infektionskänslighet”, skriver prinsessan Madeleine till detta klipp:

Vi hoppas att prinsessan, Chris O’Neill och deras tre barn Leonore, 6, Nicolas, 4, och Adrienne, 2, tar sig igenom perioden vi alla just nu befinner oss i!

Låt oss dela denna artikel för att hylla prinsessan Madeleine!

Prinsessan Madeleine och prins Carl Philip vid kungaparets lunch på Stockholms slott (arkiv). Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX / TT
Exit mobile version