Tunga bakslaget – för folkkära radioprofilen Ulf Elfving: ”Ingenting varar för evigt”

Sveriges Radio lägger ner Ulf Elfvings program i P4 Plus.

Nu berättar han varför.

– Ingenting varar för evigt, säger den omtyckte radioprofilen i finalprogrammet.

I stället kommer nu ett nytt radioprogram uppstå med Elfving i centrum.

Han är radioprofilen med den varma rösten som har charmat lyssnare ända sedan 1960-talet i Sveriges Radio.

Ulf Elfving, 78, sänder fortfarande i etern, men nu kommer beskedet att hans egna show ”P4 Plus med Ulf Elfving” – som riktar sig mot en erfaren målgrupp – läggs ner.

– Ingen och ingenting varar för evigt. Inte ens det här programmet som försvinner från och med nu, sade Elfving i det sista programmet som sändes i söndags där han också tackade ”världens bästa lyssnare”.

STOCKHOLM 20050601 Radioprofilen Ulf Elvfing presenterar årets sommarpratare i P1 som samtliga presenterades vid en presskonferens på Berwaldhallen i Stockholm. Photo: Janerik Henriksson / TT

Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. I stället kommer nämligen ett nytt program med Elfving i P4 med start redan på lördagen.

Bakgrunden till nedläggningen av ”P4 Plus med Ulf Elfving” har han fått flera förklaringar till, berättar radioprofilen i en intervju med Aftonbladet.

– Jag har fått många förklaringar, det behövs bland annat utrymme för andra program och det ska sparas pengar. Men det här är jag så van vid efter 55 år som frilans på radio, det händer hela tiden att program kommer och går. Det är fullständigt naturligt och det kanske bara är bra eftersom jag är obenägen till förändringar och annars säkert bara hade kört på i gamla hjulspår, säger Ulf Elfving till Aftonbladet.

Även om programmet ”P4 Plus med Ulf Elfving” försvinner – så kommer lyssnarna fortsatt kunna höra radiolegendaren i etern.

Lördag 9 januari klockan 13.00 är det nämligen premiär för nya programserien ”Elfvings 60-tal – en resa i tiden” som sänds i P4.

”Varje program handlar om ett enskilt årtal, där Ulf presenterar hits och berättar anekdoter, bland annat utifrån egna almanacksanteckningar. Han tar också med dig ut i den stora världen och berättar om stora sporthändelser, politiska dramer och populärkulturella fenomen”, skriver Sveriges Radio på sin Facebook-sida.

Ulf Elfving bjuder in till 60-talets musik och historia i "Elfvings 60-tal – en resa i tiden"!Varje program handlar om…

Posted by P4 Plus Sveriges Radio on Sunday, January 3, 2021

– Sextiotalet var ett dynamiskt decennium. Det ska bli spännande att återvända dit ett tag, säger Ulf Elfving i en kommentar.

Vad tycker du om detta? Kommer du att sakna P4 Plus med Ulf Elfving? Ser du fram emot det nya programmet i P4? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!