Tunna blå linjen Leah: Gizem Erdogan, ålder, pojkvän, ursprung

Efter mer än ett och ett halvt års väntan är succéserien “Tunna blå linjen” tillbaka med en ny säsong. En av de starka karaktärerna som vunnit tittarnas hjärtan är polisen Leah, som spelas av Gizem Erdogan. Skådespelerskan har visat att hon kan axla allt från rollen som hårdhudad polis till terrorist, samt mamma i SVT:s julkalender. Du kanske undrar var du sett Gizem förut? 

Här är allt du vill veta och inte visste om skådespelerskan Gizem Erdogan. 

Första avsnittet av ”Tunna blå linjen” hade premiär i januari 2021. Serien blev en omedelbar succé, vilket snabbt skapade en efterfrågan om en ny säsong.

För sin roll som polisen Leah blev Gizem Erdogan nominerad till titeln “Årets kvinnliga skådespelerska” på Kristallen 2021. 

Gizem Erdogan. Claudio Bresciani / TT
Gizem Erdogan. Claudio Bresciani / TT

Då hade hon dock redan vunnit en kristall året innan. 2020 blev hon nämligen prisad som “Årets kvinnliga skådespelerska” för sin roll som “Pervin” i dramaserien Kalifat

Gizem Erdogan ålder

Gizem Erdogan är 35 år gammal. Hon föddes den 30 april i Högsbo, Göteborg.

Gizem Erdogan ursprung

Gizem Erdogan har bott i Sverige i hela sitt liv, men hennes föräldrar kommer från Turkiet. I en intervju med DN har hon berättat att hon och familjen brukade resa till Istanbul under somrarna när hon var liten. 

Idag bor Gizem i Stockholm med sin sambo. 

Gizem Erdogan pojkvän

Gizem Kling Erdogan, som hon heter numera, klämde in sin pojkväns efternamn i sitt, trots att de inte är gifta. Hon är sedan flera år tillsammans med Göran Kling, som jobbar som smyckesdesigner. 

– Men vi har varit ihop ganska länge och ska gifta oss, har Gizem tidigare berättat i en intervju med Aftonbladet

Gizem har inga barn. Googlar man hennes namn kan man se att det är många som är nyfikna på skådespelerskans längd. Enligt sidan Newsunzip är Gizem 168 centimeter lång. 

Tunna blå linjen Leah

Serier och filmer

Gizem Erdogan kan ses i flera välkända och populära tv-produktioner. Hennes hittills största roll är den som “Pervin” i “Kalifat”, som hon vann en Kristall för. Men hon känns också igen från “Kärlek och anarki”, “Tunna blå linjen”, och SVT:s julkalender från 2021 – “En hederlig jul med Knyckertz”. 

Tunna blå linjen säsong 2

Under hösten är Gizem högaktuell i Tunna blå linjen säsong 2, som har premiär söndag 18 september 2022.

LÄS MER: Sonens utbrott efter Björn Skifs intima scen med kvinnlig stjärna – hans kontring får alla att skratta