TV4-kollegornas oro för Jenny Strömstedt – starka känslorna efter kanalens beslut: ”Var rädd…”

anders pihlblad, jenny strömstedt

Foto: TV4

Den folkkära TV4-profilen Jenny Strömstedt befinner sig nu i Ukraina för att rapportera om kriget.

Det väcker oro både bland tittarna och hennes kollegor.

”Var rädda om er”, skriver kollegan Anders Pihlblad till henne på Instagram.

Jenny Strömstedt, 50, är en av TV4:s mest profilerade programledare. I många år ledde hon ”Nyhetsmorgon” tillsammans med kollegan Steffo Törnquist.

Prinsessan Diana: Vad var det egentligen som hände? Vem bar skulden? Och vad blev hennes sista ord? Lyssna på Nöjeslivets nya podcast här:

På senare tid har Jenny börjat leda ”Nyhetsmorgon” på lördagar på egen hand. Steffo, som har trappat ner på tiden i rutan, syns oftast med Sofia Geite på vardagarna.

Genom åren har Jenny vant lotsat tittarna genom känslosamma intervjuer, valvakor och intervjuer med högt uppsatta politiker. Och nu är hon på ett nytt uppdrag.

Jenny Strömstedt rapporterar från krigets Ukraina. Foto: TV4/Skärmdump

Jenny Strömstedt har skickats till Ukraina för att rapportera

Jenny befinner sig nu mitt i krigets Ukraina för att rapportera på plats. Det har nämligen gått ett år sedan Vladimir Putin invaderade landet den 24 februari.

För några dagar sedan delade Jenny med sig av nyheten om att hon var en av TV4:s reportrar som var på väg dit.

”På väg till Ukraina. Felix och jag är ett av flera team som kommer att rapportera på plats i landet inför årsdagen av Rysslands anfallskrig. Jag ser mycket fram emot att få återse Sonya, Zhenya och många andra vars berättelse om kriget och livet vi kunnat ta del av i intervjuer under det gångna året. Hoppas att ni vill följa oss i Nyhetsmorgon, och här i den mån vi hinner posta.”, skrev Jenny på sin Instagram.

LÄS MER: Steffo Törnquist anklagar Jenny Strömstedt för lögn – talar ut om hennes relation med Niklas: ”Hon erkänner inte…”

Jenny Strömstedts starka känslor i Lviv

Sedan dess har hon återkommande medverkat i ”Nyhetsmorgon”-sändningarna för att berätta om situationen i Ukraina.

Under onsdagen befann sig Jenny i staden Lviv, och berättade då om en gravplats hon besökt som berört henne starkt.

– Krigets obönhörliga konsekvenser blir så tydliga. Rad efter rad av porträtt av unga män som hade ett liv och en familj som har blivit berövade livet och framtiden, säger hon i sändningen.

TV4-profilerna Sofia Geite och Anders Pihlblad lyssnar när Jenny Strömstedt rapporterar från Ukraina. Foto: TV4/Skärmdump

LÄS MER: Därför stoppas Sofia Geite från Nyhetsmorgon – ersätts timmar innan sändning

Kollegornas oro för Jenny Strömstedt

Men att Jenny har åkt till Ukraina mitt i brinnande krig oroar nu flera tittare, av hennes kommentarsfält på Instagram att döma.

Och det är inte bara tittarna som är oroade över Jennys säkerhet. Flera av TV4-profilns kollegor skriver nu att hon ska ta hand om sig i kommentarsfältet.

”Ta hand om er. Ser fram emot att ha er med oss i sändningarna. Stor kram till både dig och Felix”, skriver Sofia Geite.

”Var rädda om er”, skriver Anders Pihlblad.

”Ser väldigt mycket fram emot att ta del av allt i sändningarna. Grym kraft på båda posterna. Var rädda om er nu båda två”, skriver Anna Brolin.

Även Matilda Boza, som nu är föräldraledig, skickar ett hjärta i kommentarerna.

Vi kan bara instämma – ta hand om dig Jenny!

Skriv gärna en hälsning till henne i vårt kommentarsfält på Facebook.

Exit mobile version