TV4 stoppar Siw Malmkvist – får inte tävla i Let’s dance 2020

Siw Malmkvist, 83, skulle ha tävlat i Let’s dance 2020.

Men nu stoppas veteranen av TV4.

Anledningen – oron för coronaviruset, skriver Aftonbladet.

”Siwan”, skådespelare och artist, presenterades nyligen som en av deltagarna i vårens ”Let’s dance”.

Men nu kommer nya besked från TV4.

Foto: Christine Olsson, Fredrik Sandberg/TT

Malmkvist får inte längre tävla i dansprogrammet.

– TV4 följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har haft en bra dialog med Siw om hennes medverkan och vi har landat i att hon nu istället är varmt välkommen till nästa säsong, säger exekutiv producenten för ”Let’s dance”, Fia Fång, till Aftonbladet.

Beskedet kom på tisdagskvällen, samtidigt som kanalen fortsatt visar trailers för Let’s dance i rutan där Malmkvist medverkar. Tidigare på tisdagen berättade ”Siwan” i intervjuer att hon siktade mot fredagens direktsändning. Då förklarade schlagerveteranen att hon inte ville isolera sig, trots riskerna med coronaviruset.

Men nu tvingas 83-åriga Malmkvist alltså bort. Hennes åldersgrupp, bland de människor som är över 70 år, uppmanas nu av Folkhälsomyndigheten hålla sig hemma till följd av coronautbrottet. Detta förhindrar planerna att delta i direktsänd TV och veckorepetitioner inför tävlingen.

Siwan säger att hon förstår TV4:s beslut.

”Det var inget lätt beslut eftersom jag så gärna vill vara med. Men nu måste vi alla följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och göra allt vi kan för att hejda smittspridningen”, skriver Malmkvist till Aftonbladet.

LÄS MER: Siw Malmkvist kliver in i populära TV-serien

I årets Let’s dance skulle hon ha tävlat med danspartnern Jonathan Näslund, men nu blir det alltså inte så.

Siwans framtidsplaner

Inför sin medverkan i Let’s dance berättade Malmkvist för Nöjeslivet om planerna på framtiden – att hon inte planerar för att sluta, även om hon har trappat ner på senare år.

– Jag har inte gjort det för att jag inte orkar, det blir bara så. Det är många artister som gör så. Någon gång tar det ju slut. Men så länge det är kul kommer jag fortsätta, sade hon.