TV4-tittarnas vrede och glädje – efter detaljen på tallriken i Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon i TV4 är för många en given och härlig start på dagen.

De folkkära och rutinerade programledarna guidar oss tittare med varm hand genom morgonen – från gryningen till sen förmiddag. Vi får ta del av intressanta samhällsreportage, intressanta intervjuer, nyheter, sport, väder och andra lite mer lättsamma och roliga historier.

Ett annat givet inslag är matlagningen, som ofta varit omdebatterad genom åren.

Efter torsdagens program var det många som reagerade på vilken typ av mat som TV4 valde att laga – och nu svarar kanalen själv på kritiken på sin egen Facebook-sida, vilket Hänt var först att rapportera om.

Det är januari och för många innebär det tomt i plånboken.

På torsdagen den 24 januari, dagen före löning för många, skulle det förstås lagas mat som vanligt i Nyhetsmorgon. Då valde uppskattade kocken Fredrik Eriksson att slå till med blåmusslor.

”@chef_fredrikeriksson bjuder på blåmusslor så här på ”årets fattigaste dag”, skriver TV4 på sin Instagram.

Valet av maträtt fick en hel del reaktioner. På Instagram och Facebook var många både positiva och negativa.

”Underbar start på morgonen” skriver en tittare på Instagram.

”Såg fantastiskt gott ut!!!”, skriver en annan och en tredje konstaterade helt enkelt bara: ”Mums”.

Men alla var inte lika nöjda.

”Så sjukt…..är man fattig är det där lyxmat..en fattig har varken råd med musslor vin eller pasta för 100 kr…Larvigt…Äter inte ens sån där lyxmat när jag precis fått pension ens… Årets fattigaste månad får man va glad åt ett par skivor blodpuddin”, skriver en tittare på Nyhetsmorgons Facebook-sida.

Och får medhåll av andra tittare.

”Konstigt recept idag när det pratas om årets pankaste månad…musslor..pasta för 100 kr och vin i maten och ett annat vin att dricka…klara man den menyn är man INTE PANK…”, skriver en tittare i kommentarerna till TV4.

”ALLTID när dessa två leder programmet så är det mycket fin o dyr mat samt fina dyra viner som provas kanske dax för dem att leda en måndag med vanlig mat.”

TV4 har själva valt att gå ut och svara på kritiken i kommentarsfältet. Där har de lagt upp en länk till ett klipp som tidigare visats i Nyhetsmorgon, med ”mat under tian”.

”Det lagades superbilliga och härliga rätter för bara någon vecka sen”, skriver redaktionen för Nyhetsmorgon och lägger till en glad gubbe.

God morgon, vänner! Se alla dagens klipp här: tv4.se/nyhetsmorgon/klipp☀️ Pihlblad pejlar – raseriet mot nya…

Posted by Nyhetsmorgon on Wednesday, January 23, 2019

Vad tycker du om matlagningen i Nyhetsmorgon? Skriv gärna en kommentar och dela vidare om du också börjar dagen med Nyhetsmorgon. ?

[arve url=”https://www.tv4play.se/iframe/video/11961922″ /]