TV4:s besked: Han blir Tilde de Paulas sidekick – i nya programmet

Tilde de Paula Eby lämnade Nyhetsmorgon – efter 17 år i programmet.

Det var i mitten på förra veckan som Nyhetsmorgon själva meddelade att Tilde skulle göra sin sista sändning den gångna söndagen.

”Tilde säger tack för 17 ÅR på Nyhetsmorgons redaktion. MEN hon har kvar sin sista sändning att programleda nu på söndag – missa inte det! Då hyllar vi allas vår Tilde de Paula. Och nästa år ser ni henne i Efter fem”, skrev Nyhetsmorgon på sin Instagram.

Och i söndags tackades hon av med kyssar och blommor i studion!

Nu väntar lite julledighet för den folkkära programledaren – innan den nya utmaningen tar vid: TV4-satsningen ”Efter fem”.

På tisdagen gav kanalen dessutom ett nytt besked om programsatsningen: Tilde kommer att få med sig en sidekick som de flesta kanske känner igen just från Nyhetsmorgon. Det uppger Expressen.

I ett pressutskick som gick ut till media i oktober berättade TV4 mer om Tildes nya uppdrag med ”Efter fem”. Det nya programmet kommer sändas från 2019.

”Det här är en stor satsning på svensk journalistik. Våra nyhets- och samhällsprogram går mycket starkt, och vi tror att det finns en publik att fånga både linjärt och digitalt även tiden mellan klockan 17.00 och 19.00. Att öka vår nyhetsnärvaro med ytterligare två timmar per dygn och på så sätt ge vår publik en ännu större möjlighet att hålla sig informerad känns relevant ur alla perspektiv”, skriver TV4 i utskicket.

Och i sitt nya uppdrag kommer Tilde att få med sig en nygammal sidekick: Sportkillen Axel Pileby som i somras ju dessutom var programledare för Nyhetsmorgon! Då hyllades han av tittarna för sin insats.

Nu säger han så här om att få stå sida vid sida med Tilde i det nya programmet:

– För mig är Tilde Sveriges bästa programledare. Hon har en självklarhet och kan hantera alla situationer oavsett ämnen och stämning. Dessutom på ett helt naturligt sätt. Att då få arbeta med – och lära av – henne känns som den bästa utbildningen man kan få. Tilde gör alla i sin omgivning bättre så det känns väldigt roligt och ärofyllt att få jobba ihop i samma program, säger Axel Pileby i en kommentar till Expressen.

Axel Pileby. Foto: TV4.
Axel Pileby. Foto: TV4.

Grattis till det nya jobbet Axel! Dela gärna vidare om du också ser fram emot att få se detta!

Foto ovan: Instagram/Tilde de Paula / TV4