TV4:s beslut om Malou efter tio – som får tittarna att rasa: ”Förbannad…”

.

Malou von Sivers kan utan tvekan listas som en av TV4:s största profiler genom tiderna. Hon har programlett en rad olika tv-program såsom flaggskeppet ”Nyhetsmorgon”, lett partiledardebatter (som på bilden nedan med Jenny Strömstedt 2009) och även deltagit i många av kanalens stora program som exempelvis Let’s dance.

STOCKHOLM 20090916 Programledarna Malou von Sivers och Jenny Östergren vid torsdagskvällens partiledardebatt i TV 4. Foto: Claudio Bresciani / TT

Malou var faktiskt med redan från starten 1990 och bland de mest minnesvärda programmen finns också naturligtvis hennes egna intervjuprogram ”Malou möter…” som började sändas redan 1995. Där träffade programledaren och journalisten stora stjärnor – både svenska och internationella – som Aung San Suu Kyi, Ingmar Bergman, Yoko Ono, Mikael Persbrandt, Kofi Annan, drottning Silvia, Britney Spears med flera.

Numer är Malou allt som oftast aktuell i sitt egna program ”Malou efter tio” som nyligen hade säsongsstart på förmiddagarna i kanalen. Efter ”Nyhetsmorgon” tar von Sivers plats i rutan och sänder det uppskattade programmet – fem dagar i veckan. 66-åringen tycks outtröttlig och i veckan förklarade Malou själv framgångsreceptet bakom att hon orkar så pass många sändningar med den här bilden. Som visar hur hon tränar och lyfter vikter.

Men Malou får inte bara ros för sitt program. Det finns också många tittare som på senare tid har hört av sig till kanalen för att framföra kritik.

Det är sajten Hänt som först rapporterat om tittarnas starka åsikter om programmet.

”Malou, är ditt program bara för medelklassen, akademiker och intellektuella? Deltagarna hade inget vettigt att säga och talade bara ur sitt eget perspektiv. Hur skulle det vara att samtala med några ur ”arbetarklassen”, helst med tunga, stressiga jobb, långa resvägar, barn osv”, skriver en tittare i en kommentar på programmets Facebook-sida, uppger Hänt.

Den åsikten får uppbackning av andra.

”Håller med. Inget för en gammal med skral kassa”.

Folk skriver också in till TV4 via Facebook och tycker att programmet är för storstadsfixerat. Tv-kanalen har själva dock inte svarat på kritiken ännu.

”Varför har ni inga från landet. Blir förbannad för allt blir så fokuserat i stadsområden. Ni vill inte att vi på landet också skall till stan men vi får ingen plats i tyckande och tänkande”, skriver en tittare på Facebook.

Hur som helst är programmet populärt hos kanalens tittare, och sedan 2017 utökades ”Malou efter tio” till två timmars sändningstid varje vardag mellan 10-12.

Malou är verkligen en legendar inom tv, och efter alla år fortsätter hon att ge oss intressanta intervjuer och reportage dagligen! 

Vad tycker du om programmet? Dela gärna med dig av din åsikt.