TV4:s nya besked – kanalens beslut efter coronautbrott bland medarbetarna: ”Största allvar”

TV4 har drabbats av flera medarbetare som har testats positivt för corona.

Jenny Alversjö och Steffo Törnquist har båda testsats positivt och nu meddelar kanalen hur de tänker framåt kring hanteringen av coronasituationen.

Det är en tuff tid för TV4.

Kanalen som har satsat stort på stundande USA-valet har gjort att flera av de folkkära tv-profilerna samlats för att ge tittarna den allra bästa bevakningen.

Tillsammans med parhästen Jenny Strömstedt var tanken att Steffo Törnquist skulle leda bevakningen, men under måndagskvällen kom han med ett oroande besked.

Den populära tv-profilen har testats positivt för corona.

– Jag hade över 40 grader i en dryg vecka, lite trångt att andas och det blev syrgas och dropp och ja, jag har varit inlagd för vård och nu är jag utlagd med en påse mediciner och förmaningar som jag naturligtvis tar på stort allvar, sa han då i ett videoklipp på Instagram.

Tidigare har även Sofia Geite stoppats från att medverka i ”Nyhetsmorgon”, på grund av att hennes make testats positivt för corona.

Men nyligen kom nästa bakslag för kanalen.

Jenny Alversjö sjuk i corona

Jenny Alversjö skrev under tisdagen på sin Instagram att även hon insjuknat i corona.

”Hade sett fram emot den här veckan i flera år. Fyra närmare bestämt. Nu kan jag inte sända med mina kollegor och det blir inget USA-valsmaraton för mig. Är sjuk i covid-19 och får följa allt från sängen.
Men vilken sändning! Lyckliga alla vi som får titta”, skriver hon på Instagram.

TV4:s beslut efter coronafallen

Flera tittare har uttryckt en oro kring att flera av profilerna har insjuknat i corona, och nu svarar TV4 på hur hanterar den oroande situationen.

”Vi har testat vår personal regelbundet och ser inte någon större smittspridning hos oss än i övriga samhället. Vi tar situationen på största allvar och smittspårar när det behövs i enlighet med de regler som finns”, skriver Mia-Li Hallengren, pressperson för ”Nyhetsmorgon” i ett mejl till Nöjeslivet.

Och för de som är oroliga för att ”Nyhetsmorgon” kan ställas in på grund av den rådande situationen, får nu ett lugnande besked.

”Nej, det finns ingen risk då det rör sig om enskilda sjukdomsfall”, skriver Mia-Li.

Vi hoppas verkligen att ingen mer blir sjuk och att Jenny och Steffo kryar på sig. Vi hoppas få snart se de återvända i tv-rutan!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.