Kronprinsessans starka insats för cancerdrabbade – hyllas för det hon gör på nya bilden

Varje år drabbas över 8 000 personer av bröstcancer i Sverige. Cirka 1 400 av dessa går inte att bota, och dör till följd av sjukdomen.

Under oktober månad arbetar många organisationer och företag extra hårt för att samla in pengar till cancerforskningen. En av de som också har frågan varmt om hjärtat är kronprinsessan Victoria, som valt att vara ansikte utåt för Rosa Bandet. Idag släpptes nya hyllade bilden.

 

Genom att vara ansiktet utåt för kampanjen Rosa Bandet lyfter kronprinsessan ämnet nationellt och bidrar till att fler skänker pengar och engagerar sig. Därför har hon för tionde året i rad valt att vara stolt ambassadör för Cancerfondens kampanj.
– Vi är mycket stolta och tacksamma över engagemanget från kronprinsessan Victoria. Kronprinsessans engagemang har aktivt bidragit till att Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj förenar så många. Intresset hos såväl privatpersoner som föreningar och företag att vara med och bidra till cancerforskningen blir bara större och större, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden till Svensk Dam.

 

Kronprinsessan Victoria på Junior Water Prize
Foto: Henrik Montgomery/TT

Strålar på nya bilden

Och så hon strålar. Vi är vana vid att se Victoria med ett leende på läpparna och värme i blicken. Och det lyckas hon med även på den alldeles nytagna bilden som ska hjälpa Cancerfonden.

 

När Hovet publicerade den nya bilden på Instagram var den enbart kärlek och hyllningar som vällde in från följarna.

Våran underbara vackra prinsessa!!kram”, skriver en. 

”Jag är stolt när jag ser dig du är en fin representant för Sverige”, skriver en annan. 

Dela om du också är stolt över vår kronprinsessa och tycker att hon är en bra representant för Sverige.