Vreden mot nya ”Farmen VIP” – efter TV4:s miss

Farmen VIP är i gång i TV4 – veckan efter att Farmen avgjordes i tv-kanalen.

Nu ska tio svenska kändisar tävla mot varandra på gården. Då ska de testa hur det är att leva som folk gjorde för 100 år sen – och bland annat fotbollshjälten Glenn Hysén och ”Miss Universum” Yvonne Rydling är klara för programmet.

– Det känns väldigt roligt att med Farmen VIP kunna erbjuda en förlängning av ett program som vi vet är mycket uppskattat bland tittarna. Jag är också lite extra stolt över att vi har fått till en så bra mix av deltagare som bidrar med både överraskande kunskaper, oväntade rädslor och framförallt mycket skratt, säger Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4 i ett pressmeddelande.

Men efter premiäravsnittet, som sändes på måndagen i TV4, kritiseras produktionen för sitt matval, skriver sajten Hänt.

Anledningen? Deltagarna i programmet serverades ål – en utrotningshotad art som riskerar att dö ut. Detta har fått Naturskyddsföreningen att gå i taket. Så här säger de:

Foto: TV4

– Jag tycker att det sänder en väldigt underlig signal faktiskt eftersom att ålen är till 99 % akut utrotningshotad och vi i Naturskyddsföreningen vill se ett stopp för allt ålfiske i Sverige. Just för att det är fullständigt absurt att fiska en akut hotad art. Då sänder det ju en väldigt underlig signal att man ska betrakta den här utrotningshotade arten som en rolig gåva, säger Jesper Liveröd, presschef på Naturskyddsföreningen, till sajten Hänt.

– Det måste finnas mer passande och mindre oetiskta presenter till tävlingsvinnare, säger Liveröd.

TV4 håller med om kritiken. Tv-kanalen lägger sig platt och gör ”en pudel”.

– Vi kan naturligtvis inte annat än att beklaga detta misstag – det är första och sista gången ål förekommer vid en måltid på Farmen, Isabella Sehlström, pressansvarig för TV4-programmet, till Hänt.

Nya Farmen VIP visas måndagar 20.00 i TV4.

Alla deltagarna i nya Farmen VIP! Foto: TV4

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.