Chris O’Neills vändning när flytten till Sverige skjuts upp – därför har han nu blivit tysk medborgare 

Chris O'Neill, prinsessan Madeleine, kungafamiljen, flytt, tysk

Foto:

Under våren kom beskedet gällande att prinsessan Madeleine och Chris O’Neill med familj ska flytta till Sverige. Något som det nu satts käppar i hjulet för. Men vad gäller medborgarskap så har Chris O’Neill i alla fall återigen skaffat ett tyskt pass.

Prinsessan Madeleine har sedan många år tillbaka bott i Florida, USA, med sin familj.

Men i mars kom det glädjande beskedet att prinsessan tillsammans med maken Chris O’Neill och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne ska flytta hem igen.

– Ja, det stämmer. Prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill har bestämt sig för att de tillsammans med sina tre barn ska flytt hem till Sverige. De kommer bosätta sig i den våning som prinsessan brukar bo i sedan tidigare som ligger på hovstallet, sa Hovets informationschef Margareta Thorgren då till Aftonbladet, som var först med att rapportera om nyheten.

Flytten har skjutits upp

Planen var att flyttlasset skulle gå i sommar, men dessvärre har detta nu skjutits upp. Istället har de fått lägga om allt och börja ordna för en flytt 2024.

Detta innebär att prinsessbarnen inte kommer börja svensk skola höstterminen 2023, utan nästa år. Anledningen att flytten skjutits upp är att vissa saker helt enkelt tagit lite längre tid än väntat.

BORGHOLM 2017-07-14 Prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill i publiken på Borgholms IP på Öland under firandet av kronprinsessan Victorias 40-årsdag fredagen den 14 juli 2017. Foto: Mikael Fritzon / TT

Tidigare har Migrationsverket förklarat att det inte görs några undantag för icke EU-medborgare när det kommer till uppehållstillstånd.

”Det finns inga undantag för tredjelandsmedborgare som ansöker om uppehållstillstånd på grund av anknytning till kungligheter”, skrev Migrationsverket på Facebook i mars enligt Expressen.

Förnyade inte sitt medborgarskap

Vad gäller Chris O’Neill så föddes han i Storbritannien vilket innebar att han fick ett medborgarskap där, och även ett amerikanskt via sin pappa.

Som tvååring fick han också ett Västtyskt medborgarskap via sin mor. Men i Tyskland fick man sedan inte erhålla dubbla medborgarskap.

– När tysk lagstiftning hindrade medborgare att ha fler medborgarskap resulterade det i att Chris inte förnyade sitt tyska medborgarskap, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef, till Expressen.

STOCKHOLM 20230606 Christopher O’Neill och prinsessan Madeleine Nationaldagsmottagningen på Nordiska muséet. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Har fått sitt tyska pass

Idag gäller detta dock inte längre, och inför flytten till Sverige har nu Chris O’Neill varit i kontakt med tyska myndigheter.

– Han ansökte om nytt pass via tyska ambassaden i Stockholm och fick nyligen, efter vederbörlig administration, ärendet beviljat, säger Margareta Thorgren till tidningen.

Nu har han med andra ord tre stycken medborgarskap, och som tysk medborgare blir processen att flytta till Sverige enklare.

Så härligt att ni valt att flytta hem till Sverige!

Exit mobile version