Här kan prins Daniel inte låta bli att skratta – när bilderna från förr dras upp i SVT: ”Stelt”

Prins Daniel

Foto: SVT

Inför prins Daniels 50-årsdag har han ställt upp i en lång intervju med SVT:s Carina Bergfeldt. Då valde hon bland annat att visa lite klipp från förr.

Den 15 september fyller prins Daniel 50 år. I samband med detta har han valt att ställa upp på en intervju med Carina Bergfeldt.

”När jag fick min talkshow och fick frågan om drömgäst var svaret självklart. Och i fyra säsonger har jag ringt hovets informationsavdelning och tjatat. Eller bönat och bett, kalla det vad ni vill. Till slut fick jag ett möte med prinsen. Och sedan ett till. Och när hans 50-årsdag närmade sig valde han att göra en enda stor intervju. Med mig. Jag är glad och stolt över det. Det fanns inga premisser. Jag fick fråga vad som helst. Och det gjorde jag,” har hon skrivit på sin Instagram om mötet.

Intervjun som sänds i SVT den 29 augusti klockan 20.00 handlar om prinsens liv och ger en djupare inblick i hur åren sett ut sedan han träffade kronprinsessan Victoria.

BORGHOLM 20230714 Kronprinsessan Victoria tillsammmans med prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar och i bakgrunden kung Carl Gustaf och drottning Silvia i samband med firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Sollidens slott på Öland. Foto: Mikael Fritzon / TT

Visade upp klipp från förr

Bland annat visar Carina Bergfeldt upp ett klipp från videon som gjordes för att bekräfta parets förlovning år 2009.

Så här säger prins Daniel i klippet:

– Kronprinsessan och jag har funnit varandra. Vår kärlek har vuxit sig stark genom åren. Jag vill tacka Kungen, jag vill tacka Drottningen, och de övriga medlemmarna i den kungliga familjen för den värme vi mött. Min främsta uppgift är att vara ett stöd för kronprinsessan i hennes viktiga gärning för Sverige. Som kronprinsessans man kommer det ställas särskilda krav på mig. Jag är medveten om detta och jag ska göra allt jag kan för att leva upp till förväntningarna. Jag vet att förtroende det ges inte, det förtjänas. Och jag ska göra allt för att förtjäna svenska folkets förtroende.

”Det är nog vad det ser ut att vara”

Att se tillbaks på det gamla klippet får prins Daniel att dra på smilgroparna och skratta lite, samtidigt som han förklarar att det nog inte riktigt ”flög.”

– Jag får tala för mig själv med genomförandet kanske inte var det bästa. Men det var en god tanke. Jag vet inte om det ”flög” riktigt. Det var väl ett av de första stapplande stegen in i offentligheten, säger han i intervjun.

Foto: SVT

– Lite stelt?, frågar Carina och prins Daniel klargör att han absolut håller med:

– Ja, ganska mycket stelt. Jag kan få kommentarer från kompisar och sådär att jag är stel i de här situationerna, och det stämmer säkert. Det är inte liksom det man har vuxit upp med, eller är mest van vid, att sitta i sådana situationer. Jag gör ju inte det särskilt ofta heller, säger han och fortsätter:

– Så det är nog vad det ser ut att vara, lite stelt och lite nervöst.

Exit mobile version