Foto: TV4/Henrik Montgomery, TT

Agneta Sjödins sköna revansch – efter stora tittarilskan mot ”nyårskaramellerna”

Efter nyårsfloppen på TV4.
Här är programledaren Agneta Sjödins sköna revansch.
Den folkkära tv-profilen står högt i kurs hos sina lyssnare.

Nyårsraketen som aldrig flög – i alla fall inte i många tv-tittares ögon. Underhållningsprogrammet ”Agnetas nyårskarameller” möttes av hård kritik från hundratals tittare efter nyårsdagens sändning i TV4.

Kanalen hade utlovat en kul show med många härliga bloopers ur TV4-året. I programmet har den så omtyckta profilen Agneta Sjödin sammanfattat året via humoristiska tabbar och bakom kulisserna-klipp årligen sedan 2012. Även mellan 1995-2005 sändes underhållningen i samband med varje nyår, och har alltid varit en stor succé.

Foto: TV4

Men i år möttes ”nyårskaramellerna” av kritik. Många tittare har i dagarna hört av sig till kanalen via sociala medier – och menar framför allt att TV4 använt showen som en reklampelare för kommande program, snarare än bloopers.

”Efter en timme gav vi upp och gick ut med hunden. Hade varit mer renhårigt att kalla programmet ”Klubben för inbördes beundran””, skrev en missnöjd tittare på TV4:s Facebook-sida.

”Ok program men sämre än vanligt. Håller tyvärr med om att det var mer PR för TV4’s egna, kommande program”, skriver en annan tittare.

TV4 har själva meddelat att kanalen kommer att ta intryck av tittarnas åsikt inför kommande upplagor.

Agneta Sjödin hyllas – revanschen efter nyårsfloppen

Programledaren Agneta Sjödin kan nu fortsätta välkomna det nya året med tillförsikt. Den folkkära profilens framgångsrika podcast, ”Så in i själen” – vilket även är titeln på hennes egen bok – fortsätter nu.

STOCKHOLM 20190813 Agneta Sjödin deltog i 2019 års pressträff då höstens nyheter på Kanal 5 presenterades. Hon medverkar i programmet ”Över Atlanten.” Foto Henrik Montgomery / TT

På måndagen släpptes Sjödins intervju med doktor Diamantis Koukouvinos i podden och inför detta poserade hon stolt tillsammans med doktorn i ett inlägg på Instagram.

Agneta Sjödin skriver glatt om mötet och hoppas att lyssnarna ska uppskatta deras pratstund om Diamantis nya bok om hälsobalans och ”vikten av en själslig kontakt i hälsoprocessen”.

Och av reaktionerna att döma så står det helt klart att Sjödins pratstund om hälsofrågor är efterlängtad av lyssnarna. Massor av lyssnare har nämligen hört av sig direkt till Sjödin, som alltså bara dagar efter ”tittarstormen” mot nyårskaramellerna nu kan glädjas över detta.

”Så tacksam för din podd, den har styrkt och hjälpt mig”, skriver en av Sjödins lyssnare kärleksfullt i en kommentar till Agnetas inlägg.

”Spännande. Jag fick din bok ”Så in i själen” när jag fyllde år på nyårsafton. Ska bli trevligt att läsa. Jag följer din podd. Tack för den”, skriver en annan lyssnare.

”Åh två favoriter!! Detta måste jag lyssna på idag”, skriver en annan av Sjödins flitiga podd-lyssnare.

Agneta Sjödin har själv svarat på flera av de fina recensionerna med kärleksfulla ord i kommentarsfältet. Själv återkommer hon snart i TV4 – då som en av de medverkande i nya sångsatsningen ”Secret song Sverige”.

Vi önskar Agneta Sjödin ett stort lycka till under 2022!