Allsång på Skansen anmält igen – efter Pernilla Wahlgrens beteende i tv-rutan

Foto: Mickan Mörk/TT, SVT

Årets ”Allsång på Skansen” har inte gått som det var tänkt. Två gånger har Pernilla slagit ett bottenrekord från 1997 – och nu verkar det som att programmet stöter på fler motgångar.

Det har nämligen blivit anmält av flera tittare som menar att Pernilla har gått över gränsen under säsongens gång, enligt Nyheter24.

För andra året i följd har Pernilla Wahlgren styrt skutan i ”Allsång på Skansen”.

Skådespelerskan fick ta över det ärofyllda uppdraget när Sanna Nielsen tackade för efter 7 år på Sollidenscenen.

Men årets program har inte varit en succé – snarare tvärtom. Även om Pernilla fått många hyllningar via sociala medier, har tittarsiffrorna pekat åt en annan riktning.

Slog ett 27 år gammalt bottenrekord

När Pernilla Wahlgren debuterade som programledare för ”Allsång på Skansen” förra året, lockade hon i snitt 1,3 miljoner tittare per avsnitt, enligt MMS-statistik.

Men i år har tittarsiffrorna varit betydligt mer dystra. Tidigare var det ett Allsångs-program från 1997 med Lasse Berghagen och Loa Falkman som hade lägst tittarsiffror någonsin, med 830 000 tittare.

Den 6 augusti 2024, när bland andra Miss Li och Simon Superti uppträdde på Allsångsscenen, nådde programmet en ny bottennotering med endast 715 000 tittare. Det gör detta program till det Allsång på Skansen-avsnitt med de lägsta tittarsiffrorna någonsin.

”Allsång på Skansen” anmält efter Pernillas beteende

När artisten Mange Schmidt framförde sin låt ”Glassigt” under ett avsnitt, resulterade det i en anmälan till Granskningsnämnden. Anledningen var att en tittare reagerade kraftigt på den explicita texten, enligt Nyheter24.

Nu verkar det som att ännu fler anmälningar har gjorts mot programmet. Och den här gången är de riktade mot Pernilla.

I en anmälan som Nyheter24 tagit del av, uttrycker en upprörd tittare kritik mot Pernilla Wahlgren för att hon i ”Allsång på Skansen” hyllade sin avlidna pappa, Hans Wahlgren, och nämnde sin dotter, entreprenören Bianca Ingrosso. Tittaren ansåg att dessa personliga inslag inte passade in i programmets sammanhang och borde ha undvikits.

Det var i premiäravsnittet som Pernilla valde att hylla sin pappa, som somnade den in den 10 maj, tidigare i år.

Det var inte roligt för Pernilla.

Vad tyckte du om årets Allsång på Skansen? Kommentera gärna på vår Facebook.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version