Foto: TV4

Amanda Blomå om produktionens roll kring bråken i Robinson

När Amanda Blomå sökte till Robinson tänkte hon främst på hur utmanande tävlingarna skulle vara – men att det sociala spelet skulle vara så krävande hade hon ingen aning om. Nu berättar hon om produktionens påtryckningar kring att skapa dramatik.

– Man märkte ju att de ville ha drama, säger Amanda Blomå till Borlänge tidning.

Lyssna på Rickard Olssons nya succépodd här:

Höstens säsong av ”Robinson” utspelar sig på ön El Nido, i Filippinerna. Petra Malm har kommit in för att ersätta Anders Lundin och lagen har nu börjat formats efter två tuffa veckor på ön.

Men någon som troligtvis inte påverkas lika hårt av klimatet är Amanda Blomå, som de senaste åtta åren har tillbringat sin vardag i Australien. Hon har ett stort följe på appen TikTok, och det var även där som följarna föreslog att hon skulle söka sig till programmet.

Amanda Blomå om produktionens påtryckningar kring dramatiken i Robinson

Amanda följde deras råd och snart befann hon sig på en ö i Filippinerna. Trots att hon var väl förberedd på de fysiska utmaningarna i tävlingen, fick hon sig en rejäl överraskning när hon upptäckte hur det sociala spelet gick till.

– Jo i stort sett, men det här paktandet kom som världens chock. När jag sökte tänkte jag mest på alla tävlingar och att överleva på en öde ö, men spelet bakom var jag inte alls beredd på. Det var svårast, säger Amanda Blomå till Borlänge tidning.

Deltagaren menar att spelandet och paktandet inte är hennes starka sida, och att hon är orolig för att nu framstå som att hon inte hänger med eftersom att hon spelar ett snällare spel.

– Ja, lite. Det kommer säkert framstå som att jag inte har någon koll, men det hade jag! Sen var jag livrädd för att säga något dumt om någon, jag ville ju inte att någon skulle bli ledsen

Hittills har dramatiken varit på topp på ön. Flera färgstarka personligheter har skapat många dispyter. Enligt Amanda är det precis vad produktionen har hoppats på och försökt framhäva.

– Man märkte ju att de (tv-produktionen, reds. anm.) ville ha drama, men jag försökte hålla mig undan från det, säger hon till tidningen.

Lycka till i Robinson, Amanda!

LÄS MER:
* Nabaz Bakis beteende i Robinson får skämskudden att åka fram
* Roger Flink måste få en andra chans i ”Robinson”

 

Läs mer om...