Anders Berglunds kaxiga pik till ”Så ska det låta” – efter ålderspetningen: ”Byggde upp det här”

I år firar det populära programmet ”Så ska det låta” 22 år. Programmet växte sig enormt populärt i ledning av Peter Harryson, Robert Wells och Anders Berglund.

Men under årens lopp har programmet präglats av flera skandaler och byten av såväl programledare och pianister. Och när originaltrion fick lämna programmet kritiserade Anders Berglund hårt SVT, men nu har han ändrat sig.

– Jag är mest förvånad över att det fungerar fortfarande, säger Anders Berglund till Expressen. 

Få program har etsats sig in i svenska folkets hjärtan som SVT:s ”Så ska det låta”. Med 22 år på nacken fortsätter programmet att sändas med programledaren Sarah Dawn Finer. Även om programmet har fortsatt stadigt, har programmet haft flera byten av programledare och pianister.

”Så ska det låta” började med originaluppsättningen av programledaren Peter Harrysson, lagledarna och pianisterna Robert Wells och Anders Berglund.

I en intervju med Expressen ser Anders Berglund tillbaka på programmet och kallar deras insats för ”pionjärer på den tiden”.

– Ska man vara lite kaxig, så byggde vi upp programmet. Det var helt nytt, ingen som visste hur det skulle göras. Vi var pionjärer på den tiden, säger Anders Berglund till Expressen.

Programmet växte sig stort och likaså tittarsiffrorna. För Expressen berättar Anders om hemligheten bakom succén.

– Det var en kemi oss tre emellan och det tror jag smittade av sig på publiken. Våra gäster kände sig trygga och tyckte vi var kul, säger Anders Berglund.

Anders Berglund vänder nu i ålderskritiken. Foto: Anders Berglunds vändning.

”Man glömmer de äldre”

Under nio år fortsatte trion att underhålla svenska folket tills det efter 103 avsnitt fick räcka för SVT:s del. Då kritiserade Anders Berglund starkt beslutet att trion skulle få lämna programmet.

– Självklart måste man fylla på med yngre, men det är märkligt att man glömmer de äldre. Vi i gamla gänget hade en blandning som var charmig och spännande, sa han då till Aftonbladet.

Anders Berglund ställer sig mer positiv till hans avsked från programmet. Foto: TV4/Youtube

Enligt programmets artistansvarige behövdes en ”ny artistgeneration” och att han trodde inte att de äldre ”kan tillföra så mycket mer”.

Men ålderskritiken ser Anders Berglund annorlunda på idag, säger han till Expressen.

– Det var vi överens om. Det var ganska lagom tyckte jag. Vi hade gjort så pass många program och det var dags att gå vidare för alla, säger Anders Berglund.

Sedan originaltrion lämnade programmet har det letts av Peter Settman (2006-2013), Kalle Moraeus (2014-2017) och sedan 2018 leder Sarah Dawn Finer programmet.

Vad tycker du om förändringarna i ”Så ska det låta”? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/W60icHsjV21kdCKQHhXzTpiiAMNsLxHven4nv3EPIxkf28OHsF2uCsB_58o4q5zq?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]