Anders Ekborgs dramatiska olycka i ”Mästerkocken VIP” – skar sig i handen

Det var dramatiska scener som utspelade sig bakom kulisserna i gårdagens sjätte avsnitt av Sveriges Mästerkock VIP.

Under inspelningen så började Anders Ekborg att blöda kraftigt.

I Sveriges Mästerkock VIP får vi följa ett härligt gäng svenska kändisprofiler när de gör upp mot varandra om vem som är den bästa matlagaren.

De tävlande som startade i Sveriges Mästerkock VIP under denna säsong var: Hollywoodfrun Maria Montazami, artisten och mångkonstnären Dominika Peczynski, skidskytten Magdalena Forsberg, sångaren och skådespelaren Anders Ekborg, entreprenören Filip Lamprecht, TV4-reportern Marcus Noterius, artisten och programledaren Tone Sekelius samt ”Gift vid första ögonkastet”-deltagaren Arvid Stark.

Nu, sex avsnitt in i tävlingen, så är det dock bara Anders Ekborg, Filip Lamprecht och Tone Sekelius som är kvar då Maria Montazami åkte ut ur onsdagens avsnitt.

Dramatiska scenerna

Under det sjätte avsnittet fick deltagarna i de två lagen mötas i en ”bong-duell”, där en så kallad bongmaskin matade ut ordrar som de tävlande skulle laga.

Stressen var påtaglig hos samtliga kändisar. Men extra jobbigt blev det för Anders och Marias lag.

Mitt under tävlingsmomentet så började nämligen Anders Ekborg att blöda ordentligt från handen. Och det var nog värre än vad vi tittare fick se.

Sveriges Mästerkock VIP
Foto: TV4

– Jag märker plötsligt att jag blöder från min gamla skada sedan innan tävlingen som har gått upp, säger Anders i programmet.

”Det for blod överallt”

Jurymedlemmen Mischa Billing var snabbt på plats med plåster och handske till Anders. Och under tiden fick Maria sköta ruljansen i köket på egen hand.

– Hjälp, Anders blöder! Han sa: ”Ta hollandaise-såsen”, och jag tänkte bara ”Wow, jag kör-kör”, förklarar Maria och fortsätter:

– Det for blod överallt. Åh fy-fasiken vad det måste ha gjort ont.

Dessvärre för Anders och Marias del så visade det sig sen att Anders blött igenom handsken och blodat ned en tallrik. Detta påpekade även Tom Sjöstedt.

Sveriges Mästerkock VIP
Foto: TV4

Gammal skada som gjorde sig påmind

Tidningen Hänt har pratat med Anders Ekborg där han berättar mer om händelsen.

– Jag kommer inte ihåg riktigt vad som hände, men jag hade skadat tummen på annat vis när jag snickrade hemma. Så jag hade en liten grej som stod ut på något sätt som jag lyckades skära av sådär snyggt, säger Anders till Hänt och fortsätter:

– Det började blöda som attan. Jag kände inte det själv men det blev ju ett stressmoment kan man lugnt säga. Det är ju rätt stressande överhuvudtaget måste jag säga.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev