Foto: Claudio Bresciani/TT & SVT

Andreas Weise om Pernilla Wahlgren som årets julvärd i SVT

Vem blir årets julvärd i SVT 2024?
Nu ger sig Andreas Weise in i spekulationerna, skriver Hänt.

Julvärdskapet i tv-rutan har varit en av SVT:s stora traditioner ända sedan tv:ns begynnelse i Sverige i slutet på 1950-talet. År 1964 klev Arne Weise för första gången in i rollen.

Han tände ljuset i massor av år, och presenterade bland annat julklassiker som ”Kalle Anka och hans vänner önskar God jul” och ”Kan du vissla Johanna?” för tittarna. Inte minst höll han oss sällskap.

Men år 2003 förändrades allt. Sedan dess har nämligen SVT tagit för vana att utse en ny julvärd för varje år. Lotta Bromé var först ut, och i hennes led har bland andra Ingvar Oldsberg, Lasse Kronér, Kalle Moraeus och Kattis Ahlström följt.

De senaste åren har det varit Marianne Mörck, Lars Lerin, Tareq Taylor, Babben Larsson respektive nu senast komikern David Batra som presenterat tv-programmen på julafton.

Ännu så länge har SVT inte presenterat vem som blir årets julvärd. En som dock tror sig ha svaret på den frågan är artisten Andreas Weise. Han är högaktuell med julshowen ”Christmas nights” som turnerar runtom i Sverige med premiär i Luleå 21 november.

Andreas, som är son till legendaren Arne, menar att svaret är givet.

– Jag tror att jag redan kan gissa vem de kommer välja, säger Andreas Weise till Hänt, och fortsätter:

– Nej jag bara slänger ut, det är inte omöjligt att Pernilla Wahlgren får jobbet i år. Det hade varit självklart att ta henne förra året när hon ”premiärade” för Allsång på Skansen.

SVT väntas offenliggöra vem som blir julvärd senare i höst.

Vad tror du om detta? Skriv gärna en kommentar!

LÄS MER: