Ann Wilson ville se förändring i Let’s dance

Ann Wilson var programledare för Let's dance.

Foto: TV4

Ann Wilson berättar nu i en intervju med Aftonbladet om förändringarna hon skulle ha velat se för att vara kvar i Let’s dance. Något som hon och produktionen inte verkar ha varit överens om.

– Det kanske inte behöver vara en föryngring, säger hon till tidningen.

För två år sedan kom TV4 med beskedet att flera av deras populära program skulle pausas. Ett av dem var det långlivade ”Let’s Dance,” som varit en stor tittarfavorit. Programmet debuterade 2006 och pågick fram till 2023 innan det skulle ta en paus. Men efter en tid meddelade kanalen att ”Let’s Dance” återvänder år 2025.

Inför detta genomgår det omfattande förändringar. Inte minst vad gäller flera av jurymedlemmarna, som varit med sedan starten, men inte längre kommer vara en del av programmet.

Ann Wilson om att sluta i Let’s dance

Ann Wilson valde att dela med sig av den tråkiga nyheten på sin Instagramsida, efter 18 säsonger som en del av juryn.

”Det är med sorg i hjärtat men med en jättestor dos av stolthet och tacksamhet som jag vill dela med mig att min resa i Let’s Dance-juryn är över! 18 säsonger av magiska ögonblick, känslostormar och ofantligt många skratt!” skrev Ann i sitt inlägg:

”Produktion och TV4 meddelade i veckan om deras förändring av programmet och jag kan bara önska dem all lycka på vägen!”

Ann reflekterade även över sin danskarriär och den otroliga resa hon fått uppleva, som sträckt sig från barndomens danslektioner i Helsingborg till tävlingar på världsnivå. Att få avsluta karriären med 18 säsonger i ”Let’s Dance” beskrev hon som en dröm. Inlägget avslutades med ett varmt tack till alla som varit delaktiga.

”Sedan skulle jag vilja förändra konceptet”

Nu berättar hon i en intervju med Aftonbladet att det känns tråkigt att det är slut, men att hon haft väldigt roligt under sin tid i juryn.

– Det är väldigt sorgligt, det kan jag inte sticka under stol med. Men jag har haft 18 fantastiska år och vi har haft skitkul ihop, säger hon till tidningen.

I samma intervju förklarar hon att hon hade velat göra en del förändringar som hon och produktionen inte verkar hålla med varandra om.

– Sedan skulle jag vilja förändra konceptet åt ett annat håll än som det är på väg mot nu, säger hon.

Bland annat vill de att det ska ske en ”föryngring” av programmet.

– Precis, och det kanske inte behöver vara en föryngring. Jag har sett och studerat programmet i sex andra länder efter att vi började diskutera ”Let’s dance”. Flera av dem har gått tillbaka till ett grundkoncept som är jättebra. Föryngringen har mer handlat om att musiken har blivit digitaliserad och scenografin bättre. Men de har verkligen satt dansen i första rummet med kvalitet i domarpanelen och på danslärarna. Det tycker jag känns skitkul, säger hon till Aftonbladet.

Vad tänker ni om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!

LÄS MER

Exit mobile version