Foto: SVT

Anne Lundbergs miss under nationaldagen på Skansen – allt sker mitt framför ögonen på Silvia

SVT hade laddat med rutin och stjärnglans inför nationaldagen på Skansen.
Micke Leijnegard och Anne Lundberg tog hand om sändningen – som inleddes med en tabbe.

De är två av kanalens största stjärnor – och har lett direktsändningar, studioprogram och stora underhållningssatsningar i massor av år.

På torsdagen klev Anne Lundberg och Micke Leijnegard längst fram på Sollidenscenen på Skansen – och välkomnade såväl besökarna på plats som tv-tittarna välkomna till det traditionsenliga nationaldagsfirandet.

– Äntligen är den svenska sommaren här igen, som vi har längtat. Och det är en ynnest att återigen traditionsenligt få välkomna den på Sollidenscenen på Skansen den 6 juni, tillsammans med Micke Leijnegard och hela svenska folket, sade Anne Lundberg inför sändningen i ett uttalande.

Även Leijnegard, som nyligen gick i mål med ännu en succésäsong av tittarfavoriten ”Mästarnas mästare”, var laddad till tänderna före sändning.

– Det känns bättre än någonsin att få leda sändningen i SVT tillsammans med Anne Lundberg. Jag har alltid sett Sverige som ett kompromissernas land; oändliga förhandlingar och massor av kaffe. Fika och fred, vad kan vara bättre att fira just nu, sade han.

Som traditionen bjuder anlände kungafamiljen med häst och vagn till Skansen. Kungen och drottningen, kronprinsessparet med barnen prinsessan Estelle och prins Oscar, samt prinsparet anlände sist av alla och togs emot på scen av riksdagens talman med hustru, samt Skansens nya vd: Maria Groop Russel, tidigare SVT- och Dramaten-chef.

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia slog sig förstås ned på hedersplatserna, precis framför scenen. De hade tidigare under dagen varit i Pajala och firat nationaldagen, och anlände sedan till Stockholm och Skansen där kungen hade ett hedersuppdrag: Att dela ut nya fanor till olika organisationer på scen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: SVT

Sedan var det dags för Lundberg och Leijnegard att göra entré och duon inledde med att välkomna kungafamiljen och besökarna på plats.

Sen skulle Anne Lundberg presentera Arméns musikkår som också fanns på plats på scenen – men då snurrade den rutinerade SVT-stjärnan, som i mängder av år lett succén ”Antikrundan”, till det:

– Nu ska vi ge en rungande applåd till… Sveriges…, säger Anne Lundberg från scenen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: SVT

Hon skrattar, tycks fundera ett extra varv – innan hon tittar sig runt på scenen och utbrister!

– Arméns musikkår! Heter de ju. Under eminent ledning av Joakim Unander!

Varefter hela orkestern fick resa sig upp och ta emot publikens applåder.

Foto: SVT

Vad tyckte du om nationaldagsfirandet på Skansen? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev