Artistens vrede mot Malou von Sivers – efter pinsamma övertrampet i tv

Den rutinerade tv-profilen och programledaren Malou von Sivers är i blåsväder.

Detta efter att ha bjudit in rapparen Joy M’Batha till sitt program, haft svårt att uttala namnet – och sedan jämfört det med en trumma.

– Ibland borde hon tänka en extra gång innan hon uttalar sig, säger Joy M’Batha till Hänt.se.

Det var i förra veckan som Malou von Sivers fick besök av den svenska artisten Joy M’Batha i sitt program ”Malou efter tio”. Men när von Sivers skulle välkomna sin gäst hade hon svårt att uttala efternamnet.

– Nu har jag bjudit in Joy M’Batha. Var det rätt?, frågade programledaren i TV4.

M’Batha rättade då uttalet – varpå von Sivers svarade:

– Mmmmmbata, det är så härligt att säga. Sydafrikanskt namn. Ja. Det låter som en trumma nästan.

M’Batha reagerade starkt på händelsen och la efter programmet upp klippet på Instagram. I bildtexten citerade hon Malou von Sivers citat tillsammans med en förtvivlad emoji – och artistens fans rasade också mot von Sivers i kommentarsfältet.

– Det kändes extremt pinsamt och ignorant. Jag önskar att jag hade reagerat tydligare med att jag blev obekväm men jag blev så häpen och mållös och var säkert lite nervös eftersom det var live. Jag tror faktiskt inte att hon förstår tyngden i det hon säger om jag ska vara helt ärlig, säger Joy M’Batha i en intervju med Expressen.

Expressen har också nått Malou von Sivers. Hon beklagar det inträffade, men försvarar sig mot kritiken.

– Det var mycket tråkigt att Joy tyckte så. Jag har stor respekt för henne som artist och hennes person. Det är imponerande att följa hennes konstnärskap och det var därför jag bjöd in henne. Jag tyckte att hon hade ett ovanligt vackert namn, säger von Sivers till Expressen.

Bildkälla: TV4

M’Batha har dock inte fått någon ursäkt. Detta avslöjar hon i en intervju med Hänt.se.

– Jag har inte fått någon ursäkt personligen och är inte ute efter någon. Bara att hon förstår varför det inte är lämpligt att säga, säger Joy M’Batha till Hänt.se.

Hon fortsätter:

– Jag tror inte hon menar illa men ibland borde hon tänka en extra gång innan hon uttalar sig.