Foto: SVT

Av med masken – det hör inte hemma i Allsång på Skansen

Förra veckan var det Fröken Snusk, den här veckan Smash Into Pieces. Nej jag har verkligen börjat tröttna på alla dessa maskerade artister.

Det hör åtminstone inte hemma på allsångsscenen!

Detta är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

För andra året i rad styr Pernilla Wahlgren skutan i ”Allsång på Skansen”. Vi har nu kommit halvvägs i säsongen och allsångsledaren fortsätter leverera underhållning av högsta klass på Sollidenscenen.

Kvällens avsnitt bjöd på en stor hyllning för svenska Jazzsångerskan Alice Babs, som lämnade jordelivet för tio år sedan och som i år skulle ha fyllt 100 år.

Dottern Titti Sjöblom inledde hyllningen med att sjunga Alice Babs ikoniska låt ”Swing it magistern” och fick hela publiken att svänga till den jazziga melodin.

De andra gästerna under kvällens avsnitt var bland annat countrysångerskan Maja Francis, duon Norlie & KKV, och ”mello”-bandet Smash into pieces.

Dessutom blev scenen kuppad av komikern Felipe Leiva Wenger, i sin roll som ”Lilla Al-Fadji”, som lyckades få många skratt från publiken.

Foto: SVT

Alla gäster och Pernilla Wahlgren levererade i vanlig ordning – men det var en sak som gjorde mig besviken.

Kan vi snälla skippa maskerna nästa gång

Det har blivit allt mer vanligt för artister att bära mask när de framträder. Trenden har vi inte minst sett i tv-programmet ”Masked singer”, där Pernilla själv sitter i juryn.

Kanske är det ett sätt för artister att kunna leva ett vanligt liv och samtidigt uppträda på de stora scenerna. Men ärligt talat börjar jag bli väldigt trött på det.

Förra veckan stod Fröken Snusk med sin rosa skidmask på scenen och den här gången var det medlemmar i Smash Into Pieces som stod och gömde sig bakom sina masker.

Frågar du mig, har det blivit dags för oss alla att sluta upp och ropa ”Av med masken” i kör, åtminstone när det gäller i ”Allsång på Skansen”.

Masker hör inte hemma i Allsång på Skansen

Jag har inget emot artisterna i fråga. De är väldigt duktiga på det de gör och, men det hör inte hemma på allsångsscenen.

Allsång på Skansen ska vara ett personligt program där artister och publik kommer varandra närmare än i andra sammanhang.

Men när en maskerad hårdrockare springer runt bland publiken och inte ens sjunger blir det bara löjligt.

Foto: SVT

Vad tyckte du om Allsång på Skansen, Håller du med att masker borde skippas? Skriv vad du tycker på vår Facebook-sida!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev