Axel Pilebys ärliga ord efter historiska händelsen i TV4:s ”Nyhetsmorgon” – hyllas stort: ”Äntligen”

Varje morgon välkomnas tittarna till TV4:s ”Nyhetsmorgon” och så har det varit i flera decennier.

Men under måndagen skrevs ny historia i programet – i alla fall för programledarna Jenny Strömstedt och Axel Pileby.

”Det tog sex år i TV4-huset innan jag fick jobba ihop med Jenny Strömstedt”, skriver Axel Pileby på Instagram.

Sedan 1992 har TV4 erbjudit tittarna ett morgonprogram i tv-rutan. Med åren har ”Nyhetsmorgon” växt till att nästintill bli en folkkär tradition och till morgonkaffet får tittarna de senaste nyheterna i kombination med aktuella samtalsämnen.

Under måndagens program välkomnades tittarna av programledarna Jenny Strömstedt och Axel Pileby. Jenny känner de flesta till som en av kanalens största profiler. Inte så konstigt då den meriterande programledaren varit med ett bra tag och vanligtvis brukar bilda en kamperande duo med den folkkäre programledaren Steffo Törnquist.

Axel Pileby
Foto: TV4

Axel Pileby

Men under måndagen var det alltså Axel Pileby som, vid Jennys sida, stog redo att leda tittarna genom programmet. Vilket även Hänt har skrivit om.

Axel har även han en historia på kanalen. Precis som kollegan Martin Järborg har han rötter i sportbevakningen men har på senaste tiden blivit ett bekant ansikte i TV4:s ”Efter fem”.

Dagen till ära var inte vilken som helst – i alla fall inte för de två programledarna. Trots att Axel arbetat på kanalen i sex år har han aldrig jobbat tillsammans med Jenny Strömstedt.

Arbetsdagen blev alltså historisk för duon och Axel verkar minst sagt nöjd över sin nya kompanjon.

”Det tog sex år i TV4-huset innan jag fick jobba ihop med Jenny Strömstedt. Men nu så!!!”, skriver programledaren på Instagram.

Många reaktioner

Efter inlägget var det flera som var snabba på att lämna en kommentar.

Bland annat verkade även Jenny tillfreds med sin nya arbetskollega.

”ÄNTLIGEN”, kommenterade hon följt av glada emojis.

Även ”Nyhetsmorgon”-profilen Martin Järborg var framme med en kommentar.

”Skärp dig”, skrev Martin Järborg med glimten i ögat.

Hyllas av tittarna

Efter flera år i TV4-huset och en succé i ”Efter fem” har flera tittare fastnat för Axel Pilebys utstrålning. När han nu börjat hoppa in även i Nyhetsmorgon är det till flera tittares stora förtjusning.

”Ni är ett riktigt radarpar! Du går ju förträffligt ihop med alla, så de andra får skärpa till sig”, skrev kommenterade en tittare.

”Äntligen får Jenny jobba med den bäste”, skrev en annan.

”Härligt. Ni två passar ihop, mycket bättre än andra”, kommenterade en tredje.

Underbart att se er båda tillsammans i rutan! Vill ni se mer av Axel Pileby i Nyhetsmorgon? Lämna gärna en kommentar på Facebook!