Babsan stoppas av TV4 – efter avslöjandet som inte kunde tillåtas

”Babsan” eller Lars-Åke Wilhelmsson som han egentligen heter, är känd för att kunna underhålla en publik så att de viker sig av skratt, men också för sina fina och glittrande shower. I höst var planen att alla skulle få se Babsan ta sig an flera olika dans-stilar i ”Let´s Dance”, men nu stoppas han tvärt av TV4.
– Det skulle vara ett gaypar och jag och Tobbe Karlsson skulle dansa. Det var klart med allting och TV4 var jättetända på det här. Sen kröp det fram det här […], säger Lars-Åke Wilhelmsson till Expressen.

Babsan var klar för årets säsong av Let´s Dance. Han skulle para ihop sig med erfarne dansaren Tobias Karlsson, och såg fram emot att bjuda tittarna på riktiga shower. Men efter att en hemlighet krupit fram kunde inte TV4 tillåta att lars-Åke medverkade i programmet.

När Lars-Åke var i Thailand fick han ett samtal från TV4, som sa att han inte fick vara med för att de fått reda på att han tävlat i dans när han var 13 år gammal.
– Det skulle vara ett gaypar och jag och Tobbe Karlsson skulle dansa. Det var klart med allting och TV4 var jättetända på det här. Sen kröp det fram det här med att jag dansat och det var några regler med BBC, säger han till Expressen.

Foto: Anders Wiklund/TT

När Aftonbladet kontaktar Anika Beclijevski, exekutiv producent för ”Let´s dance”, motiverar hon beslutet på följande sätt:
– Enligt ”Let’s dance” formatregler ska man inte ha tävlat i tiodans tidigare, för då kan man inte tyvärr inte medverka i programmet, säger hon till Aftonbladet.

Foto: Claudio Bresciani / TT

Vad tråkigt att de satte stopp. Jag hade älskat att se Babsan dansa loss och bjuda på sig själv i Let´s Dance. Dela gärna om du håller med.