Barnbarnens oväntade gåva till Claes Eriksson – brister ut i ett tokflabb när de framför klassiska låten

Foto: TV4/Vilket liv!

Revyartisten Claes Eriksson, 73, från humorgruppen Galenskaparna och After Shave hyllades i TV4-succén ”Vilket liv!” i söndags.

Många av gruppens kända låtar framfördes, men kanske var det just ett uppträdande som stack ut lite extra.

När tre av Claes barnbarn intog scenen brast både han och publiken ut i ett gapskratt när de insåg vilket nummer de hade övat in.

Efter att komikern Henrik Dorsin, artisten Carola Häggkvist, skådespelaren Lena Endre och musikern Niklas Strömstedt fått sina hyllningsavsnitt i ”Vilket liv!” tidigare veckor var det nu dags för revyartisten, manusförfattaren och humoristen Claes Eriksson att få allt ljus på sig.

Han är känd som en av medlemmarna i den klassiska Trollhättan-uppställningen Galenskaparna och After Shave. Claes Eriksson var humorgruppens huvudsakliga regissör och manusförfattare.

I övrigt innehåller gruppen Jan Rippe, Anders Eriksson, Kerstin Granlund, Knut Agnred och Per Fritzell. Peter Rangmar var också med i gruppen, men han avled i cancer 1997.

Läs mer: Claes Erikssons tårar – efter Per Anderssons pik om rättstvisten med TV4: ”Det här var…”

Bland annat har de gjort sig kända för filmerna ”Macken”, ”Hajen som visste för mycket”, ”Grisen i säcken” och ”Stinsen brinner”.

Claes Eriksson: ”Det var väldigt fyndigt”

Under programmet gästades programledaren Renée Nyberg och huvudpersonen Claes Eriksson av hans sambo Anne Otto samt hans döttrar Karin och Stina.

Bland annat pratar de om hur Karin fick en synt av sin far när hon konfirmerades. Det var en rolig gest från Claes, med tanke på att en av humorgruppens mest kända låtar (från ”Macken”) heter ”Konfirmationspresenten” och där orden ”Jag vill ha en synt, farsan, när jag konfirmerar mig” hörs upprepade gånger.

– Jag skulle ju konfirmeras och då tyckte ju han att det var väldigt, väldigt roligt att jag fick en synt. Så det fick jag ju, berättar Karin.

– Jag tyckte att det var väldigt fyndigt, svarar Claes.

Barnbarnen intar scenen

Sedan börjar Renée prata om att Claes har fyra barnbarn och hon frågar sig om de har ärvt sin morfars showgen. Han tittar då på sina döttrar och ser frågande ut.

– Vet ni vad vi gör? Vi kollar. Här kommer de nämligen. Holger, Arvid och Bruno, säger plötsligt Renée.

Holger, Arvid och Bruno Berg sjunger för sin morfar Claes Eriksson. Foto: TV4/Vilket liv!

Sedan kliver de tre pojkarna ut på scenen och river av ”Jag vill ha en synt, morfar” som de övat in. Alla i publiken, och inte minst gästerna i studiosoffan, viker sig av skratt.

Det var minst sagt en oväntad överraskning för Claes Eriksson att få se och höra sina barnbarn framföra en av hans mest klassiska och älskade verk.

Vad tycker du om helgens avsnitt av ”Vilket liv!”?

Om du uppskattade programmet om Claes Eriksson får du gärna gilla, kommentera och dela artikeln.

Exit mobile version