Foto: TV4

Beskedet: Fredrik Strage tvingas bort från prestigefyllda jobbet – efter chefens ultimatum

Hit men inte längre.
Nu tvingas musikjournalisten Fredrik Strage bort, skriver Dagens media.
Chefen har redan motiverat sitt beslut.

Musikjournalisten och författaren Fredrik Strage har många strängar på sin lyra. Som frilansande medarbetare har han länge låtit sin initierade penna skriva träffsäkra krönikor om populärkultur och musik i Dagens Nyheter. Samtidigt som tv-tittarna med jämna mellanrum får ta del av hans kunskap på området när han medverkar i Nyhetsmorgon i TV4.

Nu kommer beskedet att Strage, som vann Stora journalistpriset i kategorin Årets förnyare 2008, tvingats ta en ”paus” från att skriva krönikor i Dagens Nyheter. Det är ett beslut som har fattats av tidningens chefredaktör.

Fredrik Strages uppdrag i DN pausas

Anledningen? Strage medverkar numer också i EFN Ekonomikanalen – en webb-tv-satsning från Handelsbanken. Där syns Strage i programmet ”Mammons rike”.

– De har fått välja om de ska jobba åt oss eller EFN, säger säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski till branschtidningen Dagens Media.

Han fortsätter sin motivering:

– EFN är speciella eftersom de rapporterar till Handelsbankens informationsavdelning. Jag betraktar inte det som oberoende journalistik, säger Wolodarski.

Även journalisten Katrine Kielos har fått sina uppdrag för DN pausade av samma anledning, skriver branschtidningen.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev