Bingolottos ursäkt till tittarna – efter ilskan mot inslaget: ”En varning skulle självklart varit på plats”

Efter tittarnas upprivna reaktioner på inslaget i Bingolotto.
Nu ger programledaren Stefan Odelberg sin syn på det inträffade.
– Förberedelserna för tricken kräver många års träning och utfördes professionellt, säger han till Nöjeslivet.

”Så äckligt”, ”fruktansvärt smaklöst”, ”skäms” och ”lågvattenmärke TV4”. Det var bara några av många starka reaktioner från tv-tittarna i Bingolottos sociala medier efter söndagens program.

Anledningen? Ett inslag med en fakir som kommit till programmet för att dels överraska Lars-Kristerz-sångaren Peter Larsson (se dansbandets framträdande i programmet nedan) men också underhålla tittarna med show.

Odelberg och Lars-Kristerz mindes tillbaka på förra gången dansbandet gästade Bingolotto – då sångaren Peter Larsson fick testa att skjuta armborst.

– Det var roligt, säger Larsson i programmet.

Då passade Odelberg på att överraska Älvdalens dansbandskung igen.

– Jag tänkte som tradition att vi alltid skulle ha någonting lite annorlunda, sade Odelberg innan han presenterade en ny gäst i studion – en fakir.

Härliga Larz Kristerz är på besök ikväll! Ta på er dansskorna och dansa med oss! 😀

Posted by BingoLotto on Sunday, February 6, 2022

Detta föll dock inte alla tittare i smaken. Flera var också kritiska mot att en varning inte utfärdades till känsliga tittare inför sekvensen.

”Bara något kort om att känsliga tittare och barn bör kolla bort en stund. Riktigt smaklöst och upprörande. Skulle gärna vilja veta hur många procent av tittarna som faktiskt tyckte det var ”underhållande”. Kommer inte spela bingolotto på ett jävla bra tag nu iallafall”, skriver en av flera upprivna tittare i en kommentar på Bingolottos Facebook-sida dit många hört av sig efter programmet.

Programledaren Stefan Odelberg varnade dock tittarna i direktsändnignen, men detta mitt under fakir-showen.

Stefan Odelberg om bakgrunden till fakir-showen i Bingolotto

Nu berättar han om bakgrunden till det omtalade inslaget i TV4-programmet.

– Martin Lundström har jobbat som professionell fakir sedan 1999 och vet vad han gör och har jobbat tillsammans med mig flera gånger. Förberedelserna för tricken kräver många års träning och utfördes professionellt, säger Stefan Odelberg till Nöjeslivet.

Stefan Odelberg
Foto: TV4

Samtidigt passar programledaren på att be tittarna om ursäkt. Han håller med i kritiken om att en varning till känsliga tittare skulle ha framförts i sändningen innan sekvensen.

– En varning före inslaget där Martin stoppade in en gaffel i näsan och en nål i arm och kind skulle självklart varit på plats och vi ber i efterhand känsliga tittare för ursäkt om detta, säger Odelberg.

Lotta Engberg, Bingolotto
Foto: Mathias Otterberg/Pressbild

Bingolotto sänds på söndagar klockan 18.00 i TV4.