Därför saknas Lotta Engberg i Bingolotto
Lotta Engberg, Stefan Odelberg, Bingolotto

Därför saknas Lotta Engberg i Bingolotto – sanningen bakom beslutet: ”Råkar vara så att…”

Superduon Stefan Odelberg och Lotta Engberg är vi vana att få se i Bingolotto under lördagarna.

Men som många säkert märkt så har Lotta försvunnit från programmet, och även den här lördagen blir det Stefan som står för underhållningen.

Här är anledningen bakom försvinnandet.

Bingolotto har varit en självklar del av tv-tablån i väldigt många år och där bjuds det på både spel och underhållning.

Men i år stod programmet inför en del förändringar.

Stora ändringen för programmet

Det bytte nämligen dag från söndagar till lördagar, och även kanal från TV4 till Sjuan.

– Nu ser vi med spänning fram emot att sända på lördagar och vara starten på en trevlig kväll för alla. Då vi i mångt och mycket vänder oss till föreningslivet är det betydligt fler aktiviteter en söndag mellan 18–20 än samma tid på lördagar. Genom att återgå till ursprungsdagen kommer fler att kunna hänga med oss, sa Hans Sahlin, vd på den ideella organisationen Folkspel i ett pressmeddelande när beskedet kom.

Men även om en del saker sett annorlunda ut så har programledarna varit detsamma.

Lotta Engberg och Stefan Odelberg har axlat programledarrollen precis så som de gjort senaste åren, och i vanlig ordning gör de det utmärkt.

Stefan Odelberg, Lotta Engberg
Foto: TV4/Cmore

Men som många märkt så har det nu bara varit Stefan som agerat programledare för Bingolotto, medan Lotta inte synts till alls.

Därför försvinner Lotta från Bingolotto

”Lotta ledig och tillbaka om tre veckor så nu kör Stefan själv ett par program”, har Bingolottos presstalesperson skrivit i ett sms till Hänt den 18 februari .

Anledningen till att Lotta valt att ta semester är för att hon har fullt upp med att fira sin 60-årsdag, har Stefan Odelberg berättat för sajten.

– Det är så här att vi kör ju egentligen vart annat program men så råkar det vara så att Lotta fyller 60 den veckan som är i mitten så hon skulle egentligen jobbat den som är nu. Men i och med att hon fyller 60 så vill hon vara ledig och då sa jag att då hugger jag det programmet. Det är hennes födelsedagspresent från mig, har han sagt.

Och enligt Lottas management har hon valt att spendera semestern med att bege sig ut på resande fot, får Nöjeslivet bekräftat i ett meddelande.

”Lotta är bortrest på sin födelsedag.”

Hoppas du får en fantastisk ledighet Lotta, och stort grattis på födelsedagen!