Lotta Engberg bryter tystnaden – efter stora tittarkritiken: ”Man ska verkligen veta att…”

Bingolotto chockhöjer priset på lotterna inför uppesittarkvällen.

Nu svarar programledaren Lotta Engberg, skriver Expressen.

En tittarstorm har blossat upp inför årets viktigaste Bingolotto-kväll – ”uppesittaren” den 23 december.

Inför årets program har nämligen priset på lotterna höjts med 100 procent – från 50 till 100 kronor. Förändringen har fått många tv-tittare att gå i taket. Nu rasar de mot beslutet.

– Det är för jävligt. 700 spänn ger jag inte för sju nitlotter. Är det för de vet att många sitter hemma i år? Jag tycker att det är jävligt fult av ”Bingolotto” att göra så, säger en läsare på Kristianstadbladets debattsida.

Vilken start på Oktoberfinalen! Två lyckliga vinnare som fått spela Färgfemman och tog hem varsin sprillans ny bil från Volkswagen! Underbart 😍

Posted by BingoLotto on Sunday, October 25, 2020

På Bingolottos sociala medier har kritiken inte låtit vänta på sig. Många tittare har hört av sig med synpunkter på prishöjningen.

LÄS MER: Därför chockhöjs priset på Bingolotterna till uppesittarkvällen

Kritiken har blivit så pass hårt att Bingolotto själva under torsdagen gick ut med en uppmaning om att hålla god ton i ett nytt inlägg.

”Vi vill påminna dig om att hålla en god ton! Vi lyssnar på dig! Vi älskar feedback! Vad vi däremot inte gillar eller kommer att acceptera i våra kanaler, är när någon är elak mot någon annan eller bryter mot vår policy”, skriver Bingolotto på sin Facebook-sida.

Vi vill påminna dig om att hålla en god ton! Vi lyssnar på dig! Vi älskar feedback! Vad vi däremot inte gillar eller…

Posted by BingoLotto on Thursday, December 17, 2020

Bingolottos affärsområdeschef Mikael Kjellström har tidigare berättat att beslutet om prishöjning ska ha legat så långt tillbaka i tiden som ett år.

– Det här bestämdes i stort sett efter förra årets uppesittarkväll. Vi har diskuterat den här frågan i många år. Det har inget med pandemin att göra, nu blev det så här, säger Kjellström till Aftonbladet.

Han hoppas att ingen tvingas välja att avstå att spela Bingolotto på uppesittaren på grund av den dubbla prishöjningen.

– När pandemin var verklig var det här beslutet redan verkställt. Någon sa till mig ”men tryck mer lotter då”. Vi beställde de här lotterna tidigt på våren. Det är med lång framförhållning sånt här sker. Det var inget hastigt beslut, säger Mikael Kjellström.

Lotta Engberg
Numera leder Lotta Engberg Bingolotto tillsammans med Stefan Odelberg. Foto: TV4

Den folkkära artisten och programledaren Lotta Engberg leder programmet tillsammans med Stefan Odelberg. Hon har nu kommenterat Folkspels höjning av priset på lotterna.

– Man ska verkligen veta, det är unikt med Bingolotto och Folkspelet, att det här går direkt ut till föreningarna som har det extra kämpigt just nu. Så är det, säger Lotta Engberg till Expressen.

Hur som helst väntas en lång direktsändning med underhållning från många artister under hela kvällen den 23 december. Bingolottos uppesittarkväll börjar klockan 19.30 i TV4.

”Det blir en helkväll med rimstuga, julstök i köket och artister som Måns Zelmerlöw, David & Kristina Lindgren, Arvingarna, Dotter, Kadiatou och Anders Ekborg”, skriver TV4.

Foto: TV4

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar och dela vidare.